x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Faptul că nu se mai taie 15% din pensii nu justifică majorarea TVA

Ponta: Faptul că nu se mai taie 15% din pensii nu justifică majorarea TVA

26 Iun 2010   •   00:00

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că majorarea TVA de către Guvern nu este justificată de faptul că, potrivit deciziei CCR, nu se mai taie 15% din pensii, el apreciind că o creştere a taxelor demonstrează că Guvernul nu are nicio strategie şi acţionează la întâmplare, scrie Mediafax.

"Este foarte clar, din punctul nostru de vedere, că, de fapt, Guvernul nu are nicio strategie şi acţionează absolut la întâmplare. În niciun caz cei 15% care nu se mai taie la pensii nu reprezintă o sumă atât de mare care să justifice creşterea TVA. Era clar că toate tăierile, oricum, nu ajungeau ca să nu se mărescă taxele", a opinat Ponta.

El a declarat că majorarea taxelor demonstrează, totodată, că preşedintele Traian Băsescu a minţit de două ori - când a promis că nu vor creşte taxele şi când a promis că doreşte salvarea economiei private.

"Deci domnul Băsescu ne-a minţit, din nou, de două ori: în primul rând că nu se vor mări taxele şi, iată, le-au mări deja, şi, în al doilea rând, că vrea să salveze economia privată - «omul gras şi omul slab». De data asta, domnul Băsescu omoară pe toată lumea ca să salveze PDL", a opinat Ponta.

Victor Ponta, consideră că majorarea TVA la 24 la sută "va îngropa total" economia privată şi că în perioada următoare corupţia va creşte în România, iar numeroase firme se vor închide.

Ponta a declarat, la Cluj-Napoca, sâmbătă, că scenariul care urmează este unul "apocaliptic", iar preţurile vor creşte cu mai mult de cinci la sută, cât este majorarea TVA.

"Majorarea TVA va îngropa total economia privată. Economia era îngenuncheată, iar acum va fi distrusă cu totul, iar corupţia şi evaziunea fiscală vor creşte exponenţial. Funcţionarii publici care trebuie să efectueze controale vor avea salarii reduse cu 25 la sută, iar asta înseamnă că va fi de cincizeci de ori mai multă corupţie decât până acum, iar firmele private îşi vor închide porţile şi va creşte şi şomajul", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a mai spus că ceea ce urmează "este un scenariu apocaliptic", iar lui nu îi vine să creadă că Traian Băsescu "e fericit să se scufunde odată cu România".

×
Subiecte în articol: observator