x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta îi dă replica lui Băsescu: Guvernul nu a cerut convocarea de urgenţă a CSAT, este o forţare din partea preşedintelui

Ponta îi dă replica lui Băsescu: Guvernul nu a cerut convocarea de urgenţă a CSAT, este o forţare din partea preşedintelui

de Veronica Micu    |    02 Aug 2013   •   08:49
Ponta îi dă replica lui Băsescu: Guvernul nu a cerut convocarea de urgenţă a CSAT, este o forţare din partea preşedintelui

Guvernul României aşteaptă în continuare un punct de vedere al CSAT, privind privatizarea CFR Marfă, se arată într-un comunicat emis de Executivul condus de Victor Ponta.

"Guvernul României a luat act de decizia preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, de a convoca Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” - S.A.

Guvernul României precizează faptul că nu a cerut convocarea ”de urgenţă” a CSAT, ci a solicitat preşedintelui să dispună includerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului a proiectului de HG amintit anterior.

Solicitarea Guvernului României a fost făcută în baza dispoziţiilor articolului 4 litera d) şi ale articolului 7 din Legea nr.415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Guvernul României consideră că discutarea în CSAT a subiectului nu trebuie să aibă drept scop sau consecinţă pasarea responsabilităţii între instituţiile statului, ci eventuala evidenţiere a unor informaţii noi, care pot pune la îndoială viabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfă, sau care pot elimina dubiile ridicate în ultima perioadă. Fără o astfel de clarificare, procesul de privatizare nu poate fi continuat.

Guvernul României vede ca fiind o forţare decizia preşedintelui de a convoca ”de urgenţă” CSAT, cunoscut fiind faptul că hotărârile în cadrul Consiliului se iau cu unanimitate de voturi a celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot", se mai arată în comunicatul Guvernului.

×