x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, în zonele cel mai grav afectate de inundaţii: Vom aloca bani pentru regularizarea râului Teleorman

Ponta, în zonele cel mai grav afectate de inundaţii: Vom aloca bani pentru regularizarea râului Teleorman

22 Apr 2014   •   12:09
Ponta, în zonele cel mai grav afectate de inundaţii: Vom aloca bani pentru regularizarea râului Teleorman

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că în următoarea şedinţă de Guvern vor fi alocate fondurile necesare regularizării râului Teleorman în zona localităţii Beiu, care a fost grav afectată de inundaţii.

Anunţul a fost făcut la finalul unei vizite în satul Beiu, unde premierul Ponta a stat de vorbă cu localnicii. Premierul a adăugat că lucrările ar urma să fie finalizate în luna august, când se va întoarce în zonă pentru a vedea cum s-au rezolvat problemele.

"Am vrut să văd care sunt soluțiile pentru ca în viitor să nu se întâmple la fel. Soluția tehnică a fost explicată de directorul geneneral de la Apele Române. O să alocăm banii necesari pentru sistematizare. Tot ce reparăm și repară oamenii măcar să fie pentru mult timp. O să dăm banii și o să vin să văd dacă sunt folosiți pentru ceea ce trebuie. 15 mililioane lei, cât e necesar atât vom aloca. La sfârșitul lunii august se vor termina lucrările la sistematizare. În august vin aici să vedem", a spus primul ministru.

Premierul Victor Ponta, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, a vizitat marţi localitatea teleormăneană Beiu, unde mai multe gospodării şi terenuri agricole au fost afectate de inundaţiile generate de ploile abundente din ultimele zile.

Şeful Guvernului a intrat în mai multe dintre gospodăriile inundate şi a stat de vorbă cu localnicii care i-au cerut să sprijine construirea unui dig de apărare pe malul râului Teleorman, relatează Agerpres. Premierul s-a deplasat şi cu o barcă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în zonele cel mai grav afectate de inundaţii.

×