x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Mi-aş fi dorit ca şi la Oltchim să avem un mare investitor din Rusia

Ponta: Mi-aş fi dorit ca şi la Oltchim să avem un mare investitor din Rusia

22 Sep 2012   •   14:16
Ponta: Mi-aş fi dorit ca şi la Oltchim să avem un mare investitor din Rusia

Primul-ministru Victor Ponta, a declarat la Slatina, unde a participat la festivitatile ocazionate de implinirea a 30 de ani de la infiintarea fabricii de tevi TMK-Artrom, ca ar fi dorit un investitor din Rusia si la Oltchim si ca este rezervat in privinta rezultatului licitatiei in urma careia Dan Diaconescu si-a adjudecat pachetul majoritar de actiuni al combinatului.

Victor Ponta a spus ca Guvernul are un plan de rezerva pentru Oltchim, si a avertizat ca 'nu scapa cineva daca si-a batut joc de oamenii de acolo'.

Premierul a reafirmat ca economia romaneasca are nevoie de companii puternice, de semnale pozitive ''si nu de spectacole mediatice''.
'Mi-as fi dorit, domnule ambasador (ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Oleg Malginov), ca si la Oltchim sa avem un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta. Ma gandesc insa, in primul rand, asa cum ma gandesc si aici la Slatina, la siguranta locurilor de munca ale celor de acolo si la semnalul pozitiv pentru o economie cea a Romaniei, care are mare nevoie de semnale pozitive si mai putin de spectacole mediatice care nu tin nici de foame, nici de frig si nici nu ne ajuta sa mergem mai departe', a spus primul ministru.

Ponta a mentionat ca si la Oltchim a existat o intentie de cumparare din partea unei companii din Rusia. 'Am spus ca imi pare rau pentru ca vorbesc de companii serioase, care au capacitatea de a tine locurile de munca, de a investi si, mai ales, de a vinde mai departe produsele, pentru ca in acest gen de industrii e foarte important sa ai o piata de desfacere' a afirmat seful Guvernului.

Premierul a spus ca il va felicita pe cel care va reusi sa pastreze locurile de munca la Oltchim, dar pana nu va vedea ca se intampla acest lucru va fi rezervat in ceea ce priveste succesul actiunii de vineri. 'Cand o sa vad ca se pastreaza locurile de munca si se aduc bani pentru investitii o sa fiu fericit si o sa-l felicit pe care o face. Pana atunci, dati-mi voie sa fiu rezervat. Orice persoana care participa la un proces serios de privatizare, nu vorbesc de Dan Diaconescu sau de altcineva, neavand in realitate posibilitatile, banii necesari, are o raspundere juridica si fata de miile de oameni care asteapta o veste buna. (...) Exista un plan de rezerva si asta e obligatia noastra, a Guvernului, dar repet nu scapa cineva daca si-a batut joc de oamenii de acolo', a declarat premierul Ponta.
Agerpres

×