x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Nu ne implicăm în alegerile CSM. Judecătorii şi procurorii ştiu să se lupte singuri pentru independenţa lor

Ponta: Nu ne implicăm în alegerile CSM. Judecătorii şi procurorii ştiu să se lupte singuri pentru independenţa lor

22 Ian 2013   •   12:36
Ponta: Nu ne implicăm în alegerile CSM. Judecătorii şi procurorii ştiu să se lupte singuri pentru independenţa lor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, de la sediul CSM, că procurorii şi judecătorii trebuie să fie, în viitor, cu adevărat independenţi şi a precizat că Executivul nu s-a implicat în niciun fel în alegerea structurilor de conducere a acestora.

"Am primit invitaţia Secţiei de procurori pentru a discuta probleme actuale. Am dorit să spun că Guvernul şi tot ceea ce reprezint din punct de vedere politic nu ne-am implicat în niciun fel. Judecătorii şi procurorii sunt singurii care-şi aleg şi votează structurile de conducere. Judecătorii şi procurorii ştiu să se lupte singuri pentru independenţa lor. Nu ne implicăm în niciun fel (...) şi sunt responsabili în faţa propriilor colegi în calitate de membri ai CSM", a spus Ponta.

Premierul a precizat că procurorii trebuie să rămână magistraţi.

"În viitor trebuie să fie cu adevărat independenţi. Faptul că se supun ierarhic (...) sunt lucruri pe care trebuie să le înlăturăm", a mai conchis Victor Ponta.

×