x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Ploile, din păcate, vor continua, există pagube pe care le vom acoperi din Fondul de rezervă

Ponta: Ploile, din păcate, vor continua, există pagube pe care le vom acoperi din Fondul de rezervă

de Mediafax    |    28 Mai 2012   •   10:29
Ponta: Ploile, din păcate, vor continua, există pagube pe care le vom acoperi din Fondul de rezervă

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, din pacate, ploile vor continua si ca exista pagube materiale provocate de aceste fenomene meteo, care vor fi acoperite de Executiv din Fondul de rezerva.

"Am primit informari de mai multe ori pe zi de la ministrul Dobre, de la ministrul Plumb. Azi la ora 15.00 avem o intalnire pe aceasta tema. Inteleg ca din pacate ploile o sa continue si trebuie sa fim pregatiti", a spus Ponta.

El a precizat ca Guvernul este pregatit pentru a avea o videoconferinta cu prefectii, dar a mentionat ca este important sa se comunice cu toti cei din zone in care sunt prognoze ingrijoratoare pentru noaptea de luni.

"Din fericire nu a fost nicio victima omeneasca. Pagube exista, fondul de rezerva - acela in care am luat inapoi banii de la campania electorala il vom folosi pentru repararea pagubelor produse de aceste fenomene naturale", a spus Ponta.

Hidrologii au emis cod galben de inundatii in mai multe judete din estul, sudul si centrul tarii, pe Jiul mijlociu si inferior, Olt, afluentii Argesului, Ialomita, Calmatui, Siret, Prut si Dobrogea, pana marti dupa-amiaza.

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, codul galben este valabil de luni, ora 10.00, pana marti, la ora 16.00, pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu si afluentii sai (judetele Gorj, Mehedinti si Dolj), Oltul superior si mijlociu (Harghita si Brasov), afluentii Oltului (Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Olt), Vedea si afluentii sai (Olt, Teleorman si Arges), afluentii Argesului (Arges, Dambovita si Giurgiu), pe Ialomita (Dambovita), Prahova (Prahova si Ialomita), Calmatui (Buzau si Braila), pe cursurile superioare ale Buzaului (Covasna si Buzau), Putnei, Ramnicului Sarat (Valcea), Trotusului (Harghita si Bacau), pe afluentii Buzaului inferior (Buzau), afluentii din bazinul mijlociu al Trotusului (Bacau), pe Barlad si afluentii sai (Vaslui, Galati si Vrancea) si pe raurile din Dobrogea (Constanta si Tulcea).

Pe raurile din bazinele hidrografice Trotus, Putna, Ramnicu Sarat, Buzau si Barlad fenomenele vizate se vor produce incepand de luni, ora 16.00.

×