x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Vom institui un program special pentru recuperarea celor răniți în incendiul din clubul Colectiv

Ponta: Vom institui un program special pentru recuperarea celor răniți în incendiul din clubul Colectiv

01 Noi 2015   •   16:54
Ponta: Vom institui un program special pentru recuperarea celor răniți în incendiul din clubul Colectiv

Premierul Victor Ponta a anunţat că până la sfârşitul anului aşteaptă din partea ministrului Sănătăţii un proiect al unui program de recuperare destinat răniţilor în incendiul din clubul Colectiv.

"O să facem un program special. Va costa cât e nevoie. După ce ies din spital, după 2-3 luni, oamenii aceştia au nevoie de recuperare", a spus premierul duminică la Palatul Victoria.

Acesta a adăugat că a aflat de la specialiştii pe care i-a convocat la Guvern în cadrul unui grup de lucru că tratamentul în cazul arsurilor atât de grave este foarte scump, că pentru un singur pacient costurile sunt cuprinse pe perioada internării între 500.000 şi un milion de euro.

Ponta a mai spus că în prezent medicii au la dispoziţie toate medicamentele şi resursele necesare, iar dacă va fi nevoie de ceva în plus, se va apela la Fondul de rezervă al Guvernului.

Din grupul de lucru convocat la Palatul Victoria fac parte premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Duşa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă Radu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Sursa: AGERPRES 

×