x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Porturile maritime din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

Porturile maritime din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

17 Oct 2011   •   06:07
Porturile maritime din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

Constanta Nord si Constanta Sud, Midia si Mangalia au fost inchise, aseara, din cauza vantului puternic, de pana la 70 de kilometri la ora. De asemenea, a fost restrictionat si traficul de barje pe Canalul Dunare - Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre Portul Constanta Sud - fluvial.

Click aici pentru a vedea live ce se petrece in Portul Tomis!

Potrivit directorului Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei, toate operatiunile au fost sistate in porturile Constanta Nord si Constanta Sud - atat maritim, cat si fluvial, Midia si Mangalia, deoarece vantul bate cu forta 7 - 8 pe scara Beaufort.

Echipajelor de pe navele aflate in rada exterioara li s-a recomandat sa mentina motoarele pornite, pentru a evita intrarea in deriva, iar vasele acostate in porturi trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis, duminica, o avertizare cod galben de fenomene meteo primejdioase imediate. La Constanta, temperaturile raman scazute, cu maxime cuprinse intre 2 si 11 grade Celsius, cer innorat si vant. Pentru ziua de marti, meteorologii estimeaza temperaturi de 9 grade Celsius si minim 2 grade noaptea. Vantul va sufla puternic, marea va fi agitata, iar vremea va fi rece pana joi si vineri.

×