x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poşta Română a finalizat distribuirea, în 40 de judeţe, a Compendiului introductiv pentru gimnaziu - clasa a V-a

Poşta Română a finalizat distribuirea, în 40 de judeţe, a Compendiului introductiv pentru gimnaziu - clasa a V-a

08 Sep 2017   •   14:28
Poşta Română a finalizat distribuirea, în 40 de judeţe, a Compendiului introductiv pentru gimnaziu - clasa a V-a
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Compania Naţională Poşta Română a asigurat, în perioada 4 - 8 septembrie 2017, distribuirea unui număr de 158.245 de exemplare din Compendiul introductiv pentru gimnaziu - clasa a V-a, în baza unui contract încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), privind prestarea de servicii de transport poştal rutier, potrivit unui comunicat al companiei. 

În document se precizează că transportul a fost asigurat, etapizat, pentru un număr de 40 de judeţe (excepţie Bucureşti şi judeţul Ilfov) şi s-a desfăşurat conform graficului de livrare stabilit cu MEN, în condiţii de maximă operativitate şi siguranţă. 

"Poşta Română a depus toate eforturile pentru ca, la început de an şcolar, elevii din clasa a V-a să poată beneficia de acest compendiu. Totodată, pe această cale, dorim să le urăm tuturor celor pentru care va suna clopoţelul, în 11 septembrie, 'Mult succes şi spor la învăţat!'", se arată în comunicat. 

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nefiind o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, respectiv îşi constituie veniturile din contracte comerciale şi se autofinanţează. 

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. 

Poşta Română deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. AGERPRES

×