x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poveste inedită de dragoste: "El era elev din România şi avea 12 ani. Eu, profesoară, din Anglia"

Poveste inedită de dragoste: "El era elev din România şi avea 12 ani. Eu, profesoară, din Anglia"

18 Mai 2012   •   08:59

O prezentatoare de radio din Marea Britanie a lansat recent un volum de memorii, "Pentru Romania, cu dragoste", o carte despre povestea de dragoste dintre ea si sotul sau roman, scrie Daily Mail. Tessa Dunlop povesteste povesteste cum si-a intalnit in Romania marea dragoste, un baiat de 12 ani, care i-a devenit sot peste ani.

Cei doi s-au intalnit pentru prima oara cand el avea numai 12 ani si era elev, iar ea era profesoara si avea 19 ani. "Prima oara cand l-am vazut, Vlad statea in banca sa si asculta Metallica la casti. Avea 12 ani si era slab ca un creion. S-a uitat cu ochii sai caprui la mine si m-a salutat. Habar n-aveam ca tocmai mi-am cunoscut viitorul sot".

Ea era cu opt ani mai mare si venise in Romania, la Iasi, pentru a preda limba engleza elevilor romani. "vorbea perfect engleza, iar inteligenta lui era sclipitoare", povesteste Tessa, care a facut tot ce i-a stat in putere pentru a-i obtine o bursa de studii in Marea Britanie.

"Cand a venit pentru bursa eu eram studenta la Oxford. L-am prezentat parintilor mei, iar ei n-au inteles de ce m-am agitat pentru romanul de 13 ani, maruntel si monosilabic. Dupa cateva luni, Vlad s-a intors in Romania si nu l-am mai vazut pentru aproape cinci ani", scrie Tessa Dunlop.

Ea povesteste ca in tot acest timp s-a gandit adesea la Vlad si pana la urma nu a mai rezistat tentatiei de a reveni in Romania: "Ne-am intalnit in piata centrala din Iasi, intr-o zi de noiembrie. Acelasi Vlad, dar totusi diferit. Crescuse. Cand m-am indreptat spre el s-a intamplat ceva… O secunda mai tarziu mi-am dat seama ca eram indragostita. Dar ce sanse aveam? El mai avea o luna pana implinea 18 ani, iar eu eram cu opt ani mai mare si deja prezentator la radio, in Londra".

Dupa ce a plecat din Iasi, cand era in Aeroportul din Bucuresti, Tessa l-a sunat pe Vlad si a avut curajul sa-si marturiseasca sentimentele. "Cand am ajuns acasa, i-am scris lui Vlad cateva scrisori, insa nu am primit nimic inapoi. I-am scris si catea email-uri, insa Vlad nu avea computer si nu eram sigura ca le-a citit. Mi-era teama sa astern pe hartie ce simteam cu adevarat. Daca el nu simtea la fel? Am trecut prin momente de nebunie asteptand un raspuns de la el", povesteste Tessa.

I-a povestit mamei prin ce treceam si a fost o greseala. In mintea ei, Vlad avea tot 13 ani si, in mintea ei, eu aveam nevoie de un barbat bun, care sa-mi ofere siguranta", continua britanica.

14 luni mai tarziu, Tessa a venit in Romania. "Dupa mai bine de un an, dragostea mea pentru Vlad nu se stinsese. Iar vizita mea la Iasi mi-a transformat visul in realitate. De data asta, nu aveam de gand sa nu-i spun ce simt. Nu am avut curaj sa-i spun in cuvinte, asa ca l-am sarutat. Eu si iubitul meu de 19 ani ne plimbam de mana intr-o tara pe care am ajuns s-o iubesc".

Le-a spus parintilor ca vrea sa-l aduca pe Vlad la studii, in Anglia. Era dificil atunci, pentru ca Romania nu intrase in UE, iar el avea nevoie de viza. Vlad a ajuns in Anglia, dar a fost nevoit sa se intoarca in tara cand si-a terminat studiile. "Dupa expirarea vizei, Vlad trebuia sa se intoarca in tara lui. Nu exista alta posibilitate de a ramane in Anglia – doar daca ne casatoream'.

Tessa si Vlad s-au casatorit in 2005, cand el avea 23 de ani. In Marea Britanie, Vlad s-a angajat si dupa cateva luni el si Tessa si-au cumparat prima lor casa. Trei ani mai tarziu s-a nascut fiica lor, Mara.

"Trio-ul nostru traieste ca orice alta familie din sudul Londrei. Voi fi tot timpul recunoscatoare ca m-am nascut intr-o tara si intr-o era care mi-au permis sa-mi urmez inima".

×