x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova:Firmele familiei lui Adrian Semcu, candidat ARD, au proiecte de 8,5 milioane euro prin APDRP

Prahova:Firmele familiei lui Adrian Semcu, candidat ARD, au proiecte de 8,5 milioane euro prin APDRP

05 Noi 2012   •   14:54
Prahova:Firmele familiei lui Adrian Semcu, candidat ARD, au proiecte de 8,5 milioane euro prin APDRP
Sursa foto: AGERPRES

Firmele familiei vicepreşedintelui partidului Forţa Civică Adrian Semcu, fost şef al CJ Prahova şi fost lider al filialei PNL, candidat ARD la Senat în Prahova, derulează două proiecte cu fonduri europene de peste 8,5 milioane euro prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Adrian Semcu, fost preşedinte al PNL Prahova până în decembrie 2011 şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, este în prezent unul dintre vicepreşedinţii partidului Forţa Civică şi candidează pentru un mandat de senator în judeţul Prahova.

Potrivit declaraţiei de avere depusă la dosarul de candidat la Biroul Electoral Judeţean Prahova, Adrian Semcu deţine trei terenuri agricole, dintre care două, cu suprafeţe de 1,9 hectare şi 3,1 hectare, au fost moştenite în anii 2009 şi 2011, iar al treilea, cu o suprafaţă de cinci hectare, a fost cumpărat împreună cu soţia sa în anul 2011.

Adrian Semcu deţine, împreună cu soţia sa, şi trei apartamente cumpărate în anii 1995, 1997 şi 2005. Semcu nu are maşină, nici bijuterii sau alte obiecte preţioase, în schimb declară un cont deschis în anul 2002, cu 38.400 lei şi un depozit bancar în care are 103.500 lei şi pe care l-a deschis în anul 2010.
El are şi un credit de 60.000 de euro, contractat pe zece ani în 2007.

În plus, Adrian Semcu declară un împrumut în nume personal, în valoare de 40.000 de lei, acordat unei societăţi la care deţine acţiuni.

În anul fiscal trecut, Adrian Semcu a câştigat 43.129 lei ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, iar soţia sa raportează venituri salariale de 41.680 lei ca salariat la Direcţia Agricolă Prahova.

Declaraţia de interese completată şi depusă de Adrian Semcu în dosarul de candidat menţionează două contracte derulate de două societăţi comerciale prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), în valoare totală de peste 8.500.000 de euro.

Unul dintre contracte este derulat de SC Agrosemcu SRL, societate care, potrivit Registrului comerţului, aparţine lui Alexandru-Ionuţ Semcu, în vârstă de 22 de ani. Această firmă are un contract în valoare de 5.520.429 de euro, derulat prin APDRP şi încheiat în 2011 cu o perioadă de derulare de 36 de luni.

Cel de-al doilea contract este derulat de SC Street Construct SRL, deţinută tot de Alexandru-Ionuţ Semcu. Este vorba despre un contract încheiat anul acesta tot prin APDRP, în valoare de 3.099.839 euro şi valabil pe o perioadă de 24 de luni.

Contactat telefonic, Adrian Semcu a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre contracte pe care le derulează firmele fiului său, care au accesat fonduri europene prin APDRP.

"Nu este vorba despre contracte pe bani publici, ci despre accesarea unor fonduri europene din programe derulate de APDRP. La unul din contracte este vorba despre o baltă de peşte, iar la celălalt despre o brutărie. Repet, nu este vorba despre contracte pe bani publici, ci de accesarea unor fonduri europene respectând toate normele legale", a precizat Arian Semcu.

×