x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu: Siguranța internă și ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice

Predoiu: Siguranța internă și ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   22:40
Predoiu: Siguranța internă și ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice
Sursa foto: Lucian Alecu

„Siguranța internă și ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice”, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. El afirmă că polițiștii trebuie să fie dotați corespunzator și dă exemplu atacul de joi din Cehia. „Se vor menține provocările pe zona teroristă”, adaugă el.

„Perspectiva ne arată un context securitar extrem de complicat, provocator, cu provocări geopolitice în regiune, război în Ucraina cu tot ce poate deriva din această provocare sub imperiul siguranței cetățenilor, de la trafic de arme până la trafic de muniție, trafic de persoane, contrabandă și așa mai departe. Avem presiuni migraționiste în curs, criminalitate transnațională, dezastre, schimbări climatice. Tot acest context impune o concluzie de bun simț. Şi anume faptul că, siguranța internă și ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice”, spune Cătălin Predoiu.

El afirmă că toți cei care au ca responsabilitate să asigure această siguranță internă și ordine publică trebuie să fie dotați corespunzător.

„Cu legi moderne, bune, revăzute, cu finanțare corespunzătoare, cu un statut pe măsură care să le recunoască importanța muncii și riscurile pe care și le asumă și cu dotări logistice. Adică mijloace tehnice, tehnologice moderne, care să răspundă provocărilor unei societăți din ce în ce mai complexe și mai provocatoare, sub aspect securitar. Nu numai în România, ci în toată lumea. Vedem ce s-a întâmplat în aceste zile, ieri, alaltăieri, în Cehia. Ce tragedie! Ce provocare la adresa siguranței interne! Vedem ce s-a întâmplat în Serbia acum câteva luni de zile și în alte state. Se vor menține provocările pe zona teroristă. Trag un semnal de alarmă către întreaga societate. În anii care vin vom avea nevoie de poliție foarte puternică și modernă, de poliție de frontieră bine dotată, care să protejeze frontiera. Bineînțeles, de forțe care să intervină în situații de urgență și de dezastre, dotate cu tot ce le trebuie. Nu mai spun de Jandarmerie”, asdasugă ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu a participat, sâmbătă, la un eveniment de prezentare a tehnicii achiziționate în cadrul proiectelor Helipol și Sistem mixt mobil de supraveghere a traficului rutier.

 

×
Subiecte în articol: predoiu măi