x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul de Neamţ a dispus evacuarea a peste 11.000 de oameni din opt localităţi

Prefectul de Neamţ a dispus evacuarea a peste 11.000 de oameni din opt localităţi

29 Iun 2010   •   00:00

Prefectul de Neamţ, Mihai Arhip, a dispus marţi seară evacuarea din case a peste 11.000 de persoane din şapte comune şi un cartier al municipiului Roman, ca urmare a instituirii stării de alertă, fiind aşteptată o creştere semnificativă a debitului râului Siret.



Prefectul a spus că a emis ordinul de evacuare a populaţiei din opt localităţi ale judeţului. El a precizat că autorităţile întâmpină probleme cu unele persoane care refuză să îşi părăsească locuinţele. Potrivit acestuia, în jurul orei 19:00 a început evacuarea unor persoane greu transportabile.

La rândul său, colonelul Radu Nistor, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, a spus că se estimează că vor fi evacuate 11.313 persoane din şapte comune şi din cartierul Nicolae Bălcescu al municipiului Roman. El a declarat că oamenii vor merge la rude şi la instituţii unde au fost amenajate locuri de cazare.

Conform sursei citate, măsura a fost luată pentru că autorităţile se aşteaptă la o creştete semnificativă a cotelor râului Siret.  Pentru prevenirea inundaţiilor, în prezent se lucrează la supraînălţarea unor diguri de pe râul Siret în mai multe localităţi. Reprezentantul ISU a mai spus că, totodată, se fac diguri de protecţie din saci cu nisip în oraşul Bicaz.
Şi în judeţele Suceava şi Iaşi s-a decis marţi seară instituirea stării de alertă.

×
Subiecte în articol: observator