x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prelevare de piele de la un bărbat de 59 de ani pentru una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv

Prelevare de piele de la un bărbat de 59 de ani pentru una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv

10 Noi 2015   •   13:57
Prelevare de piele de la un bărbat de 59 de ani pentru una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv

Specialişti de la Spitalul Fundeni din Bucureşti au efectuat o prelevare de piele şi de organe de la un bărbat în vârstă de 59 de ani, aflat în moarte cerebrală, internat la SJU Baia Mare.

Potrivit unui comunicat al SJU Baia Mare, remis, marţi, AGERPRES, pielea prelevată va ajunge la una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv.

Prelevarea de organe şi piele a avut loc în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, unde un maramureşean de 59 de ani a intrat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular.

După discuţiile pe care reprezentanţii unităţii spitaliceşti le-au purtat cu familia victimei, aparţinătorii au fost de acord să fie prelevaţi de la bărbat cei doi rinichi, ficatul şi 2.500 centimetri pătraţi de piele.

Pielea astfel prelevată va fi folosită în cazul răniţilor din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafeţe mari din corp în urma tragicului incendiu şi care se luptă, acum, pentru supravieţuire.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare a arătat că la unitatea băimăreană a fost trimisă o solicitare de prelevare de piele venită din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti.

Prelevarea de organe şi piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonaţi de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj Napoca, oraş spre care s-au îndreptat cei doi rinichi.

Aceste organe vor da o şansă în plus la o viaţă normală pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare din Cluj. În ceea ce priveşte ficatul şi pielea prelevată, acestea au ajuns în Bucureşti, iar pielea va fi folosită pentru transplanturile care se vor realiza în cazul victimelor din Colectiv, arată comunicatul SJU Baia Mare.

×