x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Ca stat aflat în proximitate, România resimte din plin șocul conflictului din Ucraina

Ciolacu: Ca stat aflat în proximitate, România resimte din plin șocul conflictului din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2024   •   23:30
Ciolacu: Ca stat aflat în proximitate, România resimte din plin șocul conflictului din Ucraina
Sursa foto: FB Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la lansarea studiului OCDE că România, ca stat aflat în proximitatea Ucrainei, resimte din plin șocul conflictului și s-au depus eforturi pentru a menține un curs economic stabil.

Studiul OCDE reprezintă o radiografie a evoluțiilor din România ultimilor doi ani, pe fondul unor provocări multiple.

„Aici vorbim despre crize suprapuse, care au culminat cu invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia. Ca stat aflat în proximitate, România resimte din plin șocul acestui conflict”, spune premierul marcel Ciolacu.

Astfel, Ciolacu spune că s-au depus și continuă să fie depuse eforturi necesare pentru a menține un curs economic stabil și pentru a proiecta locul României în comunitatea democrațiilor.

„Concluziile studiului evidențiază reziliența economiei românești în fața șocurilor diverse, de la pandemie la criza energetică și la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. În mod deosebit, vreau să salut faptul că acest studiu evidențiază progresele înregistrate de autoritățile române ca urmare a recomandărilor din 2022”, adaugă premierul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: premier ocde Ucraina