x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ungureanu a sesizat Parchetul în privinţa neregulilor de la ANRP

Premierul Ungureanu a sesizat Parchetul în privinţa neregulilor de la ANRP

de Mediafax    |    13 Mar 2012   •   13:38
Premierul Ungureanu a sesizat Parchetul în privinţa neregulilor de la ANRP

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a sesizat Parchetul cu privire la neregulile constatate in cadrul auditului realizat la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor, in conditiile in care peste 80 la suta dintre dosarele solutionate pe fond funciar nu aveau atasate certificatele de mostenitor.

Presedintele ANRP, Dorina Danielescu a declarat marti, dupa sedinta de Guvern, ca s-au gasit "nereguli grave" in repartizarea pentru solutionare a dosarelor de despagubire, fara criterii si registre de evidenta, iar in urma verificarilor s-a constatat ca in cazul a circa 80 la suta dintre cazurile pentru care s-au emis certificate de despagubire pe fond funciar lipseau de la dosar certificatele de mostenitor.

Danilescu a precizat ca din cele 38.000 de dosare inregistrate pentru perioada 2005-2007, circa 21.000 nu au fost repartizate spre analiza, iar restul de 17.000 de dosare, desi au fost repartizate, nu au fost analizate si solutionate.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat ulterior ca premierul Ungureanu a sesizat Parchetul in cazul neregulilor constatate in urma auditului de la ANRP

Dorina Danielescu, fost procuror-sef DIICOT, a fost instalata la conducerea ANRP in octombrie 2011, dupa ce Crinuta Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea institutiei.

Demisia lui Dumitrean a survenit arestarii vicepresedintelui ANRP Remus Baciu intr-un dosar de coruptie, acesta fiind acuzat ca ar fi primit peste 400.000 de lei in schimbul urgentarii solutionarii anumitor dosare de despagubire a unor fosti proprietari de imobile nationalizate.

×
Subiecte în articol: premier audit mihai razvan ungureanu anrp