x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ungureanu, la bilanţul ISU: Siguranţa cetăţenilor este o prioritate pentru guvernul pe care îl conduc

Premierul Ungureanu, la bilanţul ISU: Siguranţa cetăţenilor este o prioritate pentru guvernul pe care îl conduc

22 Feb 2012   •   08:36
Premierul Ungureanu, la bilanţul ISU: Siguranţa cetăţenilor este o prioritate pentru guvernul pe care îl conduc

Mihai Razvan Ungureanu le-a multumit angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru efortul depus in salvarea de vieti omenesti si pentru faptul ca, "in ciuda privatiunilor", nu au "pregetat nicio clipa" sa-si duca misiunea la bun sfarsit.

"Mandatele noastre (ca ministri - n.r.) au inceput in plin cod portocaliu de ninsoare. Trebuie sa recunosc ca a fost un botez sever, un examen pe care cred ca l-am putut lua cu nota buna si datorita colaborarii cu dumneavoastra.. Multumesc angajatilor ISU pentru efortul depus in salvarea de vieti omenesti si de bunuri. Cu totii am vazut in ce conditii v-ati desfasurat activitatea, cat de riscant a fost in anumite cazuri si cat de bine ati reusit sa va indepliniti misiunea. Ma bucur ca sunt concetateanul dumneavoastra si sper sa inteleaga toata lumea acest lucru", a declarat premierul Ungureanu la bilantul ISu pe 2011.

Primul ministru a mai spus ca "in ciuda privatiunilor", angajatii ISU nu au "pregetat nicio clipa" sa-si duca misiunea la bun sfarsit.

"Investitia in apararea cetatenilor acestei tari este mult mai importanta decat orice altceva. Siguranta cetatenilor este o prioritate pentru guvernul pe care il conduc", a declarat Ungureanu, care a tinut sa sublinieze ca trebuie incurajat "spiritul de comunitate".

"Trebuie sa avem grija si de vecinul nostru, de cel pe care il salutam pe strada", a spus premierul Ungureanu.

Primul ministru i-a solicitat ministrului de Interne, Gabriel Berca, sa realizeze proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru serviciile de urgenta.

"Cred ca este nevoie de mult interes pentru accesarea fondurilor europene. Este un alt mod prin care puteti suplini ceea ce face parte din programul dvs. pe anul acesta. Exista bani pentru implementarea proiectelor de dezvoltare institutionala care pot spori capacitatea de raspuns a serviciilor profesioniste de urgenta. Va solicit, domnule ministru, sa aveti proiecte noi cat mai bune si cat mai multe in acest sens. Banii europeni trebuie bine folositi in institutia pe care dumneavoastra o conduceti", a spus Ungureanu, care a indemnat CNSU si IGSU sa imbunatateasca protocoalele de colaborare cu institutiile cu care lucreaza.

"Va indemn sa imbunatatiti protocoalele de colaborare pe orizontala cu institutiile care participa la efortul dv si sa aveti un bun dialog interinstitutional care sa va inmulteasca succesul si sa nu va incetineasca drumul", a mai spus Ungureanu.

La sedinta de bilant au mai participat ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, secretarul de stat in MAI Mihai Capra, fostul ministru de Interne Traian Igas, consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, Iulian Fota. (V.M.)

×