x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa din Irlanda anunţă că ţara a cumpărat cel puţin 700.000 de doze de vaccin de la România

Presa din Irlanda anunţă că ţara a cumpărat cel puţin 700.000 de doze de vaccin de la România

04 Aug 2021   •   11:20
Presa din Irlanda anunţă că ţara a cumpărat cel puţin 700.000 de doze de vaccin de la România

Presa din Irlanda anunţă că ţara ar fi cumpărat cel puţin 700.000 de doze de vaccin de la România. Vaccinurile ar urma să fie livrate luna aceasta.

Premierul irlandez Micheál Martin a spus că vaccinurile reprezintă un impuls pentru programul naţional de vaccinare şi că vor fi utilizate pentru a satisface cererea mare.

„O veste fantastică şi un impuls binevenit pentru campania noastră, care continuă să aibă un sprijin imens”, a descris acordul premierul irlandez Micheál Martin.

Un purtător de cuvânt al premierului a precizat pentru televiziunea locală rte.ie că cele 700.000 de vaccinuri fac parte dintr-un acord încheiat cu România luna trecută pentru 1 milion de doze în urma unor discuţii între premierul irlandez Micheál Martin şi preşedintele român Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătăţii din Irlanda, Stephen Donnelly, a declarat că vaccinurile vor fi livrate pe parcursul acestei luni şi „vor permite extinderea programului de vaccinare”.

Dozele ar urma să fie primite direct de la Pfizer reprezentând o redistribuire a livrărilor care fuseseră comandate iniţial de România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin din romania