x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa internaţională despre alegerile din România: Românii nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale

Presa internaţională despre alegerile din România: Românii nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale

08 Dec 2012   •   12:38
Presa internaţională despre alegerile din România: Românii nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale

Presa internaţională scrie despre posibilul rezultat al alegerilor legislative române de duminică, evocând criza politică din vară şi impactul ei după scrutin, potrivit Antena 3.
  
LE FIGARO comentează că "problema nu este cine va câştiga, ci care va fi amploarea Uniunii Social-Liberale (USL)", pe care o cataloghează drept un "atelaj curios intrat în război în vară împotriva preşedintelui Traian Băsescu pe care a încercat în zadar să îl debarce" de la putere.
  
Publicaţia se întreabă despre "viitorul acestei coabitări agitate", în contextul în care preşedintele va numi viitorul premier pe fundalul unor ameninţări cu o nouă procedură de destituire. În România "alianţele se fac de pe o zi pe alta", iar "criza politică are mult zile înaintea ei", comentează publicaţia franceză, notând o "campanie destul de ternă şi vidă".
  
FINANCIAL TIMES scrie, de asemenea, că este aşteptată o victorie "confortabilă" a coaliţiei guvernamentale, avertizând că rezultatul poate conduce la instabilitate politică. Publicaţia citează analişti care "speculează" că noua majoritate, consolidată după scrutin, ar putea lansa o nouă procedură de destituire a preşedintelui.

Citeşte pe www.antena3.ro ce scriu LE MONDE şi ASSOCIATED PRESS

×
Subiecte în articol: alegeri premier alegeri legislative