x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa israeliană: Elicopterul transporta dublul sarcinii umane normale

Presa israeliană: Elicopterul transporta dublul sarcinii umane normale

27 Iul 2010   •   00:00
Presa israeliană: Elicopterul transporta dublul sarcinii umane normale

Presa centrală israeliană de limbă engleză a publicat informaţia privitoare la accidentul de elicopter. Cei şase militari israelieni - 4 piloţi şi 2 mecanici de zbor, sunt declaraţi "dispăruţi în acţiune", iar "Jerusalem Post" anunţă foarte probabilul lor deces.



Yedioth Aronot scrie că, potrivit unor surse militare israeliene, familiile celor 6 militari au fost informate că aceştia sunt dispăruţi în misiune, nu morţi. Potrivit aceloraşi jurnalisti, o misiune a Forţelor Aeriene Israeliene, la bordul căreia se află experţi şi rabini ai armatei se îndreaptă în acest moment către România.

Cotidianul Haaretz, citat de realitatea.net, precizează pe site-ul său, că elicopterele Sikorsky CH-53 transportau dublul sarcinii umane normale - de trei pasageri, în cazul unor deplasări pe distanţe mari - asta pentru că aşa cerea specificul aplicaţiei tactice, dar şi din nevoia de a antrena cît mai mulţi militari.

Jerusalem Post mai scrie că armata israeliană s-a reorientat către România pentru anumite exerciţii militare după deteriorarea relaţiilor cu Turcia, în urma incidentului din marea Mediterană din luna mai, când 9 activişti turci au fost ucişi pe o navă care încerca să spargă blocada impusă Fâşiei Gaza.

România şi Israel au semnat acordul militar care permite aceste exerciţii în 2006- mai scrie publicaţia citată, care aminteşte că ultimul exerciţiu militar româno-israelian de acest tip a avut loc un an mai târziu.

×
Subiecte în articol: observator