x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, INCOMPATIBIL. Citeşte comunicatul ANI

Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, INCOMPATIBIL. Citeşte comunicatul ANI

27 Feb 2015   •   14:10
Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, INCOMPATIBIL. Citeşte comunicatul ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit unui comunicat al ANI, Niculae Havrileț a fost declarat în incompatibilitate, deoarece, începând cu data de 6 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de președinte cu rang de secretar de stat al ANRE, și funcția de director general al SC Gascop SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE.

Potrivit art. 4 pct. 34 din Legea 160/2012, "membrii Comitetului Director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăți comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE, în condițiile legii".

De asemenea, Niculae Havrileț a încălcat și dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora: "Funcția de secretar de stat, funcția de subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)", respectiv "funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (...) funcția de (...) director general (...) la societățile comerciale (...)".

×
Subiecte în articol: Niculae Havrileț anre incompatibilitate