x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele "Cartel Alfa": Anunţul de creştere a salariilor are nuanţă electorală

Preşedintele "Cartel Alfa": Anunţul de creştere a salariilor are nuanţă electorală

30 Ian 2012   •   13:37
Preşedintele "Cartel Alfa": Anunţul de creştere a salariilor are nuanţă electorală

Bogdan Hossu, presedintele "Cartel Alfa", a declarat, inainte de intalnirea cu reprezentantii FMI, ca anuntul de posibila crestere a salariilor cu 5% are o "nuanta de campanie electorala", considerand ca "este o gluma" cresterea economica de 1,8%.

Hossu a spus ca majorarea salariilor are doua componente, una fiind cresterea salariului minim care afecteaza toti salariatii, iar acest lucru este posibil, in momentul de fata salariul minim creand un dumping pe piata muncii. Potrivit liderului sindical, s-a demonstrat ca majorarea cu 30 de lei a salariului minim a adus lunar la buget 30 de milioane de lei in plus. Pe de alta parte, Hossu a precizat ca o majorare a salariilor pe intreaga structura cu 5% are "nuanta de campanie electorala".

Potrivit liderului "Cartel Alfa", in iunie 2011 se vorbea de o majorare cu 5% in functie de cresterea economica, iar acum se vorbeste de aplicarea unei posibile cresteri din aprilie, adica termenul limita de intrare in campania electorala.

In opinia lui Hossu, cresterea economica sperata de 1,8% "este o gluma", pentru ca nu s-a facut nimic pentru relansarea economica. "Cred ca va exista un potential de crestere a salariilor, dar are iz de campanie electorala", a mai spus Hossu.

×