x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: „Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale în cazul incendiului din București

Iohannis: „Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale în cazul incendiului din București

31 Oct 2015   •   11:31
Iohannis: „Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale în cazul incendiului din București
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că are indicii că, în cazul incendiului din Bucureşti, nu au fost respectate reglementările legale.

"Este o mare, mare tragedie şi cred că este foarte important să tragem deja primele învăţăminte de aici. Eu cred că această tragedie se datorează şi faptului că s-a abordat după principiul "lasă că merge şi aşa". Am deja indicii că nu au fost respectate reglementări legale, am indicii că ignorarea normelor şi a legii a dus la această tragedie", a declarat Iohannis, înainte de a merge să viziteze victimele internate la Spitalul Floreasca.

El a precizat că va încerca să vorbească cu victimele sau cu aparţinătorii acestora.

"Sunt îndurerat, cutremurat, dar şi revoltat că o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureştiului. Atâţia oameni tineri nevinovaţi care pur şi simplu s-au dus să se distreze au murit. Foarte mulţi sunt răniţi", a declarat Iohannis.

El şi-a exprimat speranţa că autorităţile vor termina repede şi ferm anchetele, pentru ca apoi să poată fi explicate cauzele tragediei.

Şeful statului a precizat că a fost în legătură toată noaptea cu autorităţile şi, de dimineaţă, cu Procuratura Generală.

"I-am rugat pe toţi să vină cât se poate de repede cu concluzii care ne ajută să explicăm oamenilor ce s-a întâmplat şi ce trebuie să facem ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple la noi niciodată", a spus Iohannis.

El a precizat că de azi-noapte a antamat ideea doliului naţional.

"Le mulţumesc celor care au fost acolo şi au intervenit. Echipajele şi-au făcut datoria, medicii şi-au făcut datoria şi cred că autorităţile acum îşi fac toată datoria, este pentru unii prea târziu, dar este bine că am avut această reacţie rapidă şi ce s-a putut salva să fie salvat", a conchis şeful statului.

Sursa: AGERPRES

×