x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele PNL Brăila a aflat că a ieşit senator după ce a demisionat

Preşedintele PNL Brăila a aflat că a ieşit senator după ce a demisionat

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele PNL Brăila, Constantin Cibu, a aflat că a ieşit senator, în urma redistribuirii mandatelor, la o zi după ce îşi dăduse demisia din funcţia de lider al filialei brăilene, pentru rezultatele slabe obţinute în aceste alegeri.



Constantin Cibu şi-a înaintat luni demisia din funcţie, după ce a aflat că PNL s-a clasat pe locul al treilea în judeţ, cu 15,74%, dar marţi a avut surpriza să constate că redistribuirea mandatelor l-a desemnat câştigător în colegiul în care personal se clasase pe locul al treilea, cu 18,09%. “M-a sunat secretarul general, domnul Motreanu, şi mi-a spus că din calculator am ieşit senator. Nu mi-a venit să cred. Nici acum nu ştiu ce să zic. E adevărat că mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al PNL şi cred că era ceva normal, în condiţiile rezultatului slab, pe care l-am obţinut la aceste alegeri. Demisia nu mi-a fost însă acceptată la centru, ba dimpotrivă, mi s-a cerut să mă ocup de reorganizarea filialei”, a declarat Cibu, citat de Agerpres.

Fost primar de Brăila din 2004 şi până în vara acestui an, Constantin Cibu a candidat pentru un post de senator şi s-a clasat al treilea, cu 18,09%, după candidatul Alianţei PSD+PC, Marian Dragomir, care a obţinut 48,41%, şi cel al PD-L, fostul prefect de Brăila, Nicolae Mitroi, care a fost votat de 22,61% din electori. În judeţul Brăila, s-au prezentat la urne 38,14% din totalul de 316.840 de cetăţeni cu drept de vot. Alianţa PSD+PC s-a clasat pe locul întâi cu 49,68% la Senat şi 47,65% la Camera Deputaţilor şi a obţinut trei mandate de deputat - Mihai Tudose (58,32%), Viorel Balcan (48,59%) şi Cristian Rizea (45,11%) şi unul de senator - Ion Rotaru (50,73%). Pe locul al doilea s-a situat PD-L cu 23,3% la Camera Deputaţilor şi 22,91% la Senat, care a obţinut un singur mandat de deputat prin Eugen Bădălan (29,14%). Pe locul al treilea se află PNL, cu 15,74% la Camera Deputaţilor şi 15,17% la Senat, care a obţinut, în urma redistribuirii mandatelor de calculator, un mandat de senator - Constantin Cibu (18.09%) şi unul de deputat - Diana Tuşa (22%).

×
Subiecte în articol: romania