x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Republicii Moldova, primit de Băsescu la Cotroceni

Preşedintele Republicii Moldova, primit de Băsescu la Cotroceni

03 Mai 2012   •   08:59
Preşedintele Republicii Moldova, primit de Băsescu la Cotroceni

Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, si-a inceput vizita oficiala in Romania, fiind primit, in aceasta dimineata, la Palatul Cotroceni, de catre seful statului roman, Traian Basescu.

"Ma bucura alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Republicii Moldova si, mai mult, ati tinut sa subliniati aceasta reusita politica a dumneavoastra si a Parlamentului R. Moldova facand prima vizita bilaterala la Bucuresti, dupa ce ati vizitat Bruxelles-ul. Va multumesc mult pentru onoarea pe care mi-ati facut-o de a vizita prima data Bucurestiul, in relatie bilaterala", a spus Traian Basescu, in debutul convorbirilor de la Palatul Cotroceni cu omologul moldovean.

La randul sau, presedintele moldovean a subliniat ca este o vizita necesara pentru consolidarea relatiilor bilaterale si a punctat importanta cooperarii "in interesul ambelor parti".

Presedintele roman l-a asigurat pe Timofti ca, indiferent de culoarea politica a Guvernului de la Bucuresti, Romania va avea aceeasi atitudine fata de Republica Moldova.

"Aici va pot da un raspuns ferm si fara echivoc: nu exista Guvern al Romaniei, indiferent ce structura politica are, care sa nu sustina trei lucruri fudamentale in politica externa - Romania in NATO, Romania in UE, relatia strategica Romania - R. Moldova. Acestia sunt trei piloni de politica externa fundamentala pentru Romania si sunt piloni recunoscuti pentru toate partidele, indiferent de culoarea lor politica. Niciun risc, indiferent de ce Guvern se instaleaza la Bucuresti", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni, intrebat daca noul guvern roman va mentine "aceeasi linie" in relatia romano-moldoveana.

La randul sau, presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a subliniat ca indiferent de orientarea politica a guvernarii, Romania va avea aceeasi atitudine fata de tara sa.

"Eu cred ca sustinerea din partea Romaniei va fi semnificativa pentru realizarea ideii noastre de aderare a Republicii Moldova la UE", a spus Timofti.

Pe agenda discutiilor dintre cei doi sefi de stat figureaza teme aflate pe agenda bilaterala, perspectiva europeana a Republicii Moldova, precum si subiecte de actualitate de pe agenda internationala.

Timofti se va intalni, totodata, cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase si Vasile Blaga, precum si cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

×