x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat sub control judiciar

Preşedintele suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat sub control judiciar

09 Oct 2014   •   16:03
Preşedintele suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat sub control judiciar

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis cererea avocaţilor preşedintelui suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul vicepreşedintelui CJ Brăila, Florin Mija, iar şeful biroului achiziţii publice din CJ Brăila, Nicoale Moisoiu, nu are voie să părăsească teritoriul României.

Cei trei au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, instanţa competentă să judece cauza în fond.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 2 octombrie, pe Gheorghe Bunea Stancu pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei 18 inculpaţi - persoane şi societăţi comerciale.

DNA susţine că, în perioada 16 iulie 2009 - 4 august 2010, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a aprobat şi a avizat documentaţia în procedurile de achiziţii publice organizate de instituţia pe care o conduce, finalizate cu încheierea a şase contracte, deşi a cunoscut faptul că firmele care au oferit preţurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire) au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare.

×
Subiecte în articol: bunea stancu