x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețul petrolului crește, după o scădere sub 100 de dolari

Prețul petrolului crește, după o scădere sub 100 de dolari

13 Iul 2022   •   21:30
Prețul petrolului crește, după o scădere sub 100 de dolari

Petrolul a crescut ușor miercuri, la o zi după ce a coborât sub 100 de dolari pe baril pentru prima dată din aprilie, creșterile fiind limitate de un raport privind aprovizionarea din SUA care arată o creștere a stocurilor și de prudența înainte de datele privind inflația din SUA, scrie Reuters.

În pofida unei piețe restrânse, investitorii au vândut contractele futures pe petrol din cauza temerilor că majorările agresive ale ratelor pentru a opri inflația vor încetini creșterea economică și vor afecta cererea de petrol. Prețurile au scăzut cu peste 7% marți, în tranzacții volatile.

Petrolul Brent a crescut cu 80 de cenți, sau 0,8%, la 100,29 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate a câștigat 74 de cenți, sau 0,8%, la 96,58 dolari.

Brent a scăzut puternic de la atingerea valorii de 139 de dolari în martie, aproape de maximul istoric atins în 2008. Reînnoirea restricțiilor COVID-19 în China a cântărit asupra pieței în această săptămână.

Scăderea cotațiilor futures ale țițeiului nu s-a reflectat încă în piața puternică a petrolului fizic.

În atenția investitorilor miercuri se află datele privind prețurile de consum din iunie din SUA, care, potrivit economiștilor, vor arăta că inflația americană a accelerat la 1,1% pe lună și 8,8% pe an.

Iar pentru piața petrolului, în centrul atenției va fi cel mai recent raport de aprovizionare din SUA al Energy Information Administration. Analiștii se așteaptă la o scădere a stocurilor de țiței și benzină.

De asemenea, piața urmărește vizita președintelui american Joe Biden în Orientul Mijlociu, unde se așteaptă ca acesta să ceară Arabiei Saudite și altor producători din Golf să crească producția de petrol.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: petrol