x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei a scos la licitație lucrări pentru reabilitarea a 40 km de rețea de termoficare

Primăria Capitalei a scos la licitație lucrări pentru reabilitarea a 40 km de rețea de termoficare

de Georgiana Oprea    |    27 Apr 2021   •   10:28
Primăria Capitalei a scos la licitație lucrări pentru reabilitarea a 40 km de rețea de termoficare
Sursa foto: Hepta

Primăria Capitalei a scos la licitație lucrări pentru reabilitarea a 40 de kilometri din rețeaua de termoficare, a anunțat Nicușor Dan. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie.

„După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei", a scris pe Facebook, marți, primarul Capitalei.

Nicușor Dan a precizat că lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție.

„Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București.”, a scris primarul general.

Acesta a mai afirmat că îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, „iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și aperi calde

Lucrările de modernizarea a rețelei de termoficarea programate pentru 2021 au început în luna februarie, cu un segment de 13 kilometri din Rahova, fiind unul dintre cele cinci tronsoane programate pentru 2021, care însumează 52 de kilometric. Valoarea investiției este de 300 de milioane de lei, bani de la bugetul local.

După finalizarea licitațiilor, Primăria Capitalei va începe lucrările de modernizare și cu cei 300 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea a peste 200 km de rețea primară.

×
Subiecte în articol: nicusor dan termoficare