x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei dezminte informaţiile privind blocarea proiectului de construcţie a Spitalului Metropolitan

Primăria Capitalei dezminte informaţiile privind blocarea proiectului de construcţie a Spitalului Metropolitan

30 Ian 2019   •   11:48
Primăria Capitalei dezminte informaţiile privind blocarea proiectului de construcţie a Spitalului Metropolitan

Primăria Capitalei dezminte informaţiile referitoare la o eventuală blocare a construcţiei Spitalului Metropolitan şi precizează că proiectul se desfăşoară conform graficului, nu există blocaje sau întârzieri în ceea ce priveşte realizarea acestuia.

"În ciuda zvonurilor alarmiste, realizarea acestui obiectiv de investiţii, esenţial pentru cetăţenii din regiunea Bucureşti-Ilfov, se desfăşoară conform graficului, nu există blocaje sau întârzieri în ceea ce priveşte realizarea acestui obiectiv de investiţii. Mai mult decât atât, relocarea Autobazei Societăţii de Transport Bucureşti, situată în Şoseaua Pipera nr. 55, sector 2, se va realiza în timp util şi nu influenţează etapele de realizare a Spitalului Metropolitan", se arată într-un comunicat al PMB.


Potrivit sursei citate, pentru construirea Spitalului Metropolitan, la sfârşitul lui 2018, la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti a fost înfiinţat Serviciul Spital Metropolitan, care, în lunile noiembrie şi decembrie, a întocmit caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate al proiectului, iar în ianuarie a acestui an a transmis către edilul general atât referatul de necesitate, cât şi nota conceptuală, documente care au fost aprobate.

"În prezent, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă întocmeşte oferta tehnico-economică, cu termen de predare 6 februarie 2019. După această etapă, comisia de evaluare din cadrul PMB va analiza şi evalua oferta şi, dacă aceasta va fi conformă, se va semna contractul de prestare servicii. Termenul pentru această etapă este estimat la opt luni de la semnarea contractului şi emiterea ordinului de începere, dar Primăria Capitalei şi Compania Dezvoltare Durabilă fac toate diligenţele astfel încât acest termen să fie redus", se arată în comunicat.

În paralel, susţine sursa citată, Primăria Capitalei întreprinde toate demersurile legale pentru desfiinţarea construcţiilor aflate pe amplasamentul acestui obiectiv de investiţii.

"Reamintim că proiectul Spitalului Metropolitan va îngloba nu numai un spital, ci şi spaţii de cazare pentru rezidenţi, imobile de locuinţe pentru doctorii tineri, spaţii hoteliere pentru pacienţi şi pentru familiile acestora, sisteme de transport pentru pacienţii veniţi din ţară sau din străinătate, creşă şi grădiniţă pentru copiii personalului medical, săli de cursuri şi conferinţe", precizează Primăria Municipiului Bucureşti. AGERPRES

×