x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Bârcă are corigenţe şi n-a intrat la Bac

Primarul Bârcă are corigenţe şi n-a intrat la Bac

de Gabriela Mladin    |    12 Iun 2012   •   15:38
Primarul Bârcă are corigenţe şi n-a intrat la Bac

Daca ai carte, ai parte! Asa spune un proverb romanesc, insa de multe ori acesta este contrazis de realitate. De exemplu un primar din Gorj, care s-a gandit la varsta de 50 de ani sa-si continue studiile. Astazi ar fi trebuit sa sustina una dintre probele de la bacalaureat, insa, primarul a constatat ca nu-I usor sa fi elev, descoperind ca detine si cateva corigente. Una peste alta, Ion Barca a ajuns la concluzia ca e mai usor sa ajungi primar decat sa promovezi examenele la scoala.

Ion Barca a fost reales primar al comunei Turburea din judetul Gorj, iar pentru asta nu i-a trebuit multa carte. Edilul s-a gandit ca ar da bine in fata alegatorilor sa-si definitiveze studiile liceale. A reusit sa ajunga in clasa a 12-a la seral si mai avea un hop pentru a termina liceul, doar ca…. “Din discutiile avute cu directorul de la Gurpul Scolar Barsesti, primarul Barca nu s-a prezentat sa-si incheie situatia scolara si a ramas cu situatia neincheiata. Concret, inseamna ca in aceasta sesiune de examen de bacalaureat, domnul Barca nu poate participa. A fost in camapanie electoral si nu a avut timp sa treaca pe la scoala, sa-si dea lucrarile ca sa promoveze clasa a 12-a. Avem sesiune special de bacalaureat in toamna si probabil ca atunci se va prezenta, a declarat Ion Isfan, inspector scolar adjunct.

Barca: Nu iti trebuie scoala sa fi primar!

Primarul are si el o explicatie. “Da, am renuntat la scoala. Pai, haide sa va spun ceva, asta cu scoala a fost dintr-o ambitie, dar nu le poti face pe amandoua odata, si scoala si primarie. M-a prins Campania, am avut de munca aici, nu poti lasa o Primarie, o zi daca o lasi se vede. Plus de asta am avut si alegerile astea pe cap, sa faci sectiile. Nu cred ca ma mai duc la bac sau sa vad, sa treaca zilele astea. Nu mai fac nici scoala, nici facultate. Pai ce exista facultate de primar, are vreun primar facultate de primar. Trebuie sa fi bun organizator, eu am fost presedinte de Cooperatie si n-am iesit niciun Ban lipsa. Asta a fost o ambitie, sotia mea, fiica mea, m-au batut la cap, haida, haida si asta a fost toata chestia asta. Se dusesera prin sat si spuneam ca nu am liceul. Nu mi-am incheiat situatia ca nici nu m-am mai dus, nu am dat tezele', a spus Ion Barca, primarul comunei Turburea.

Mama primarului: “Cand l-am date u la scoala nu i-a placut, sa invete acum!

Mama primarului este cea care isi doreste cel mai mult ca fiul ei sa promoveze bacalaureatul. Are emotii mari pentru liceanul-primar de 50 de ani. “E copilul meu si am zis ca trebuie sa termine studiile. Si cu scoala mai este putin si o termina, stau cu gura pe el s-o termine, apoi facultatea. Asta este! Intai sa termine liceul si apoi facultatea. Ca asta trebuie, eu l-am invatat tot timpul sa se duca la scoala, sa se realizeze. L-am vazut invatand si pe el si impreuna cu nora mea invata, ea este la facultate. Cand l-am date u la scoala, n-a vrut sa invete, acum s-o termine el!', a declarat Cristina Barca, mama primarului din Turburea.

Chiar daca nu a promovat exmanele la liceul, Ion Barca a reusit sa treaca un examen destul de important in care alegatorii au decis. Corijent la liceu, Barca a promovat, pentru a doua oara, in functia de primar al comunei Turburea. Acesta mai este si vicepresedinte al PDL Gorj.

×