x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

Primarul Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

02 Iul 2010   •   00:00
Primarul Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a prezentat, astăzi, la DNA, în dosarul în care Dan Diaconescu este cercetat pentru şantaj. În 24 iunie, la DNA a fost şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, acesta dând o declaraţie de martor în dosarul lui Dan Diaconescu.

La ieşirea din sediul DNA, Andrei Chiliman a declarat că a vorbit o singură dată cu Dan Diaconescu, atunci când acesta i-a solicitat locuri de parcare în faţa sediului OTV, dar că nu l-a putut ajuta, edilul subliniind că nimeni din presă nu l-a şantajat vreodată.

Chiliman a stat aproximativ jumătate de oră în sediul DNA, unde a fost chemat să dea lămuriri procurorilor dacă el este primarul la care se făcea referire într-o discuţie dintre Dan Diaconescu şi o altă persoană.

Edilul a negat că ar fi el respectivul primar. El a subliniat că nu a fost niciodată şantajat de cineva din presă, aşa cum, de altfel, nu a fost şantajat de nimeni. "Nu am fost şantajat nici înainte de '89, nici după aceea", a spus Chiliman, potrivit Mediafax.


Şi Sorin Oprescu a negat că el ar fi primarul la care se face referire în conversaţia interceptată.

"Ei bine, uite că nu sunt eu primarul", a declarat Sorin Oprescu, precizând că în mod categoric nu despre el este vorba în acea interceptare.

Unul dintre avocaţii lui Diaconescu, aflat în faţa DNA la momentul sosirii primarului general, a explicat că, la un moment dat, într-o discuţie telefonică interceptată, Dan Diaconescu ar fi fost întrebat de interlocutor "dacă a vorbit cu primarul".

Avocatul a arătat că ulterior, atunci când l-au audiat pe Diaconescu, procurorii i-au cerut să precizeze cu claritate despre ce primar ar fi fost vorba în acea discuţie şi dacă acesta nu era cumva primarul din Zărand, Ion Moţ.

Dan Diaconescu le-ar fi spus atunci procurorilor că el nu a vorbit niciodată cu Ion Moţ şi că, în schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie sau de
Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitaţi în diverse emisiuni. Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv, în 23 iunie, de instanţa Judecătoriei Sectorului 1, sub acuzaţia de şantajare a primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ. În urmă cu o săptămână, tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Diaconescu, dar menţinerea în arest a lui Doru Pârv.

×
Subiecte în articol: observator