x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Sectorului 6 anunță că 100 de polițiști locali din 400 vor fi concediați

Primarul Sectorului 6 anunță că 100 de polițiști locali din 400 vor fi concediați

03 Noi 2021   •   21:30
Primarul Sectorului 6 anunță că 100 de polițiști locali din 400 vor fi concediați

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu anunță că 100 din cei 400 de polițiști locali vor fi concediați, invocând nevoia de reformă și Poliția locală a sectorului.

„Respect Poliția Locală! Și de aceea o reformez! Am inițiat un proces de reformă în poliția locală a Sectorului 6 care pleacă de la ideea că în această instituție trebuie să lucreze doar acei polițiști locali care se implică în comunitate și care POT face față muncii de polițist local, respectând ei înșiși această instituție și respectându-se pe sine.

Astfel, în această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de polițiști locali din cca. 400. Astfel, cca. 300 de polițiști locali rămân și vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetățeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii și înțelegerea rolului pe care îl au în comunitate. De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competențelor poliției de proximitate și supra-specializarea componentei de inspecție), obiective clare și indicatori de performanță. Eficiența serviciului va crește fundamental. În a treia etapă, dacă va fi mai nevoie, ne vom axa pe angajarea de debutanți, liberi de metehne vechi, care vor fi formați profesional! În a patra etapă vom crește capacitatea de intervenție, îmbunătățind procesul de supraveghere prin instalarea în Sectorul 6 a nu mai puțin de 3.000 de camere video. Sunt probleme cu vandalismul.
Am luat această decizie în urma unui val uriaș de plângeri pe care cetățenii mi le-au adus la cunoștință cu privire la activitatea acestei instituții importante!”, a scris primarul pe Facebook.

Ciucu spune că a întâmpinat rezistență din partea sindicatelor polițiștilor, „retrograde și antireformiste”, cu care a avut patru rânduri de negocieri și care au demarat acțiuni de blocare în instanță a acestui proces. Demersului i s-au opus și consilierii locali din opoziție, cot la cot funcționari din Poliția Locală, care au inventat fel și fel de opreliști procedurale și birocratice, iar primarul spune că a primit „diverse telefoane pentru a-l "salva" pe unul sau pe altul”.

Polițiștii au dat un test despre care primarul spune că a avut subiecte ușoare. „Un text grilă cu doar 5 întrebări și redactarea unui proces verbal pe un caz dat, cu legislația pe masă, putând fi consultată (nu era nevoie de memorare, deși normal ar fi să fie știută). Atât de simplu! De aceea am zis, că în mare va fi doar un test de cunoștințe de bază și de limba română... Funcționarii publici, conform legii, trebuie să dețină cunoștințe de bază matematice și de limbă. Am scos proba sportivă, ca să nu vulnerabilizez procesul de testare, tocmai că au fost în alte localități probleme în justiție. Am mai spus-o, fac tot ce ține de mine ca Sectorul 6 să nu mai fie un sat fără câini! Acest lucru nu se poate face de pe azi pe mâine, este vorba de un proces planificat și susținut, care întâmpină multă rezistență. Polițiștii care rămân în urma testării vor avea TOT SPRIJINUL MEU să își îndeplinească funcția pe care o au în societate, au respectul meu și le spun încă de pe acum: sunteți importanți, nu-mi pot face mandatul fără dumneavoastră! Cer doar implicare și integritate, nimic mai mult”, a încheiat primarul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu