x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul deces după explozia din Sighet: Directorul firmei de gaze a murit la Spitalul de Arşi

Primul deces după explozia din Sighet: Directorul firmei de gaze a murit la Spitalul de Arşi

02 Mar 2012   •   05:41
Primul deces după explozia din Sighet: Directorul firmei de gaze a murit la Spitalul de Arşi

Seful firmei de gaze din Sighetul Marmatiei, ranit in explozia de acum doua saptamani, a murit, in aceasta dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala.

Barbatul avea 41 de ani, iar arsurile suferite in urma exploziei din club, erau de o mare profunzime si ocupau 90% din suprafata corpului.

Starea celorlalte zece persoane ranite in exploziile de la Sighetu Marmatiei internate la Spitalul de Arsi este buna, iar doua dintre cele sase tinere vor fi externate vineri.

La Spitalul de Arsi din Capitala sunt cele sase tinere ranite in urma primei explozii si alti cinci pacienti adusi dupa cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajati ai societatii de gaze si notarul care avea biroul deasupra localului unde a avut loc explozia din noaptea de 18 spre 19 februarie.

Una dintre cele sapte tinere ranite in prima explozie de la Sighetu Marmatiei a fost externata joi, de la Spitalul Floreasca din Capitala, ea ramanand sub supraveghere intre opt si zece luni, a declarat seful Clinicii de chirurgie plastica si reconstructie, profesorul Ioan Lascar.

La Spitalul de Urgenta Floreasca mai sunt internati doi politisti si patronul firmei de gaze din Sighetu Marmatiei raniti in cea de-a doua explozie. Unul dintre politisti, care are arsuri pe mai mult de 70 la suta din suprafata corpului, este in continuare in sectia de Terapie Intensiva. Celalalt politist si patronul firmei de gaze din Sighetu Marmatiei sunt internati in saloane.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmatiei a avut loc pe 19 februarie, in jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul caruia se afla discoteca, care insa nu era conectata la reteaua de gaze.

A doua explozie, care i-a surprins pe anchetatorii care faceau investigatii la fata locului, s-a produs in jurul orei 10.00 - 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagratie este situat la subsolul cladirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.

In urma primei explozii, sapte persoane au fost ranite. In a doua deflagratie, zece persoane au fost ranite, printre care trei ofiteri de politie, doi pompieri si un notar care avea biroul deasupra clubului.

×