x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principalul suspect în cazul baschetbalistului american mort la Giurgiu, reţinut de poliţişti

Principalul suspect în cazul baschetbalistului american mort la Giurgiu, reţinut de poliţişti

10 Oct 2011   •   05:25
Principalul suspect în cazul baschetbalistului american mort la Giurgiu, reţinut de poliţişti

Principalul suspect in cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey s-a predat Politiei din Giurgiu, in aceasta dimineata. Tanarul de 25 de ani a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore de procurori, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte.

Seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Judetene Giurgiu, comisar Catalin Georgescu, a declarat ca suspectul a fost audiat si si-a recunoscut fapta, acesta afirmand ca i-a dat un pumn baschetbalistului care a cazut si s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment si probabil si de "un alt plan dur".

"Barbatul care este suspectul principal in acest caz s-a predat la Politie dupa actiunea pe care noi am desfasurat-o. A fost audiat de catre procurori, iar din declaratiile lui rezulta ca a avut o altercatie cu baschetbalistul aplicandu-i acestuia o lovitura cu pumnul. Victima s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment si probabil si de un alt plan dur, dar urmeaza ca o concluzie medicala sa fie prezentata, luni, de catre medicii legisti ai Institutului Mina Minovici", a spus Georgescu, potrivit Mediafax.

Dupa ce s-a predat a fost audiat de procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Giurgiu, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte. .

Suspectul, George Ionut Tanasoaia, de 25 de ani din Giurgiu, a fost dus in arestul Politiei Judetene Giurgiu, urmand sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Chauncey Hardy, in varsta de 23 de ani, a ajuns in coma la spital, dupa ce a fost lovit in zona capului. Sportivul a suferit doua atacuri de cord si a murit la o jumatate de ora dupa ce a iesit din operatie. Politistii au audiat 20 persoane in acest caz.

Baschetbalistul american a ajuns in coma la spital dupa ce a fost snopit in bataie de doi indivizi intr-un club din Giurgiu. Colegii cu care se afla in club au fost cei care au chemat imediat Ambulanta.

Patroana echipei CSS Giurgiu acuza politistii ca nu si-au facut datoria in acest caz. Jucatorul Chauncey Hardy nu consumase alcool in barul din Giurgiu in care a fost agresat.

20 de persoane, dintre care colegi de-ai sportivului si angajati ai clubului, unde a avut loc incidentul, au fost audiate pana tarziu in noapte. Potrivit GSP, principalul suspect face parte din clanul Butoane si este cunoscut sub porecla Gipsy.

Ambasada Americana a reactionat in acest caz. "Ambasada SUA repudiaza actele de violenta si urmareste indeaproape cazurile in care sunt implicati cetateni americani", au transmis oficialii americani intr-un comunicat de presa.

Chauncey Hardy a inscris 22 de puncte si a fost cel mai bun jucator in meciul de sambata seara cu Dinamo Bucuresti, castigat de echipa sa in prelungiri, cu scorul 91-86.

×