x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principele Radu: Sala Tronului este batjocorită. În loc de cultură, aici înfloresc nunţile şi botezurile

Principele Radu: Sala Tronului este batjocorită. În loc de cultură, aici înfloresc nunţile şi botezurile

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Noi 2008   •   00:00
Principele Radu: Sala Tronului este batjocorită. În loc de cultură, aici înfloresc nunţile şi botezurile

Principele Radu de Hohenzollern-Veringen şi-a exprimat dezamăgirea faţă de ceea ce a numit “batjocorirea Catedralei statalităţii româneşti” - Sala Tronului de la Palatul Regal, în prezent  Muzeu Naţional de Artă al României.



“Catedrala statalităţii româneşti, Sala Tronului de la Palatul Regal, un loc unde s-a făcut istoria statului român este batjocorită. Aici se fac nunţi şi botezuri, nu peste drum, la hotel. Nu te-ai duce la Patriarhie să faci botezuri şi nunţi”, a spus principele Radu, în deschiderea unei conferinţe găzduite de Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.  În opinia principelui Radu, “din păcate, nimeni nu face nimic”, România rămânând “zi de zi batjocorită”, citează Agerpres. “Şi asta nu o fac nici Uniunea Sovietică, pentru că nu mai există, nici minerii, care acum 20 de ani făceau ce făceau, ci unii dintre marii noştri intelectuali”, a spus reprezentantul Casei Regale. Directorul economic al Muzeului Naţional de Artă al României, Dan Dimitriu, spune că “statutul MNAR împiedică organizarea oricărui eveniment religios, politic sau personal. O singură dată am fost înşelat şi i-am dat în judecată ”.

×
Subiecte în articol: romania