x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prințul Charles a jurizat un concurs de cosit în Valea Zălandului (VIDEO)

Prințul Charles a jurizat un concurs de cosit în Valea Zălandului (VIDEO)

02 Iun 2015   •   21:46
Prințul Charles a jurizat un concurs de cosit în Valea Zălandului (VIDEO)
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Prinţul Charles a jurizat un concurs de cosit în Valea Zălanului, în judeţul Covasna acolo unde se află de duminică. Moştenitorul coroanei britanice a schimbat câteva cuvinte cu localnicii, îmbărcaţi în costume tradiţionale, apoi s-a plimbat prin pădure, relatează Antena3.

Prinţul Charles al Marii Britanii, care a sosit duminică după-amiază într-o vizită privată în ţara noastră, şi-a petrecut ziua de luni în satul Valea Zălanului, din judeţul Covasna, unde deţine o proprietate achiziţionată în urmă cu câţiva ani.

În cursul dimineţii, prinţul de Wales şi oaspeţii săi s-au plimbat în pădurile şi poienile din jurul satului, însoţiţi de contele şi contesa Kalnoky, care deţin mai multe proprietăţi la Valea Crişului şi Micloşoara, după care a jurizat un concurs de cosit. Concursul a avut loc pe un deal aflat în vecinătatea conacului prinţului, iar la acesta au participat patru echipe din localităţile Valea Zălanului, Valea Crişului, Micloşoara şi Ghimeş-Făget, fiind câştigat de cei dintâi.

Unul dintre membrii juriului a explicat presei că în desemnarea câştigătorilor s-a ţinut seama de ţinută, de felul în care şi-au pregătit uneltele pentru cosit, de îndemânarea şi rapiditatea cosaşilor şi a femeilor care au adunat fânul din urma lor.

Prinţul s-a plimbat de la o echipă la alta, şi-a notat impresiile pe o foaie de hârtie şi a asistat la festivitatea de premiere.
Înainte de a părăsi poiana, a ascultat câteva melodii populare cântate de oamenii din sat, a schimbat câteva vorbe cu localnicii şi s-a arătat amuzat de "pălăriile" din brusturi purtate de câteva femei pentru a se feri de soarele după-amiezii. La finalul concursului, atât concurenţii, cât şi sătenii au fost invitaţi la un gulaş în vecinătatea conacului.






×
Subiecte în articol: printul charles