x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles, primit de preşedinte la Cotroceni. Băsescu: Am înţeles că v-aţi mai luat o casă, în curând o să aveţi un sat întreg

Prinţul Charles, primit de preşedinte la Cotroceni. Băsescu: Am înţeles că v-aţi mai luat o casă, în curând o să aveţi un sat întreg

03 Iun 2013   •   15:20
Prinţul Charles, primit de preşedinte la Cotroceni. Băsescu: Am înţeles că v-aţi mai luat o casă, în curând o să aveţi un sat întreg
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Prinţul Charles al Marii Britanii a ajuns, luni, la Palatul Cotroceni, fiind întâmpinat de preşedintele Traian Băsescu. Urmează ca şeful statului român şi prinţul de Wales să aibă convorbiri cu participarea membrilor celor două delegaţii.

"Bine aţi revenit în România. După cum am înţeles, v-aţi mai luat o casă", a spus preşedintele, când l-a întâmpinat pe prinţul Charles.

Moştenitorul coroanei britanice a precizat că nu şi-a luat acum o casă, iar preşedintele Băsescu a replicat: "Nu acum, dar o să aveţi un sat, în curând".

Prinţul Charles a sosit joia trecută în România, aflându-se într-o vizită privată în ţara noastră. Înaintea întâlnirii cu preşedintele Băsescu, prinţul de Wales a avut o întrevedere şi cu premierul Victor Ponta.

Joi seară, în prima zi a vizitei sale, prinţul Charles a fost oaspetele contelui Kalnoky Tibor din localitatea Micloşoara, judeţul Covasna. Vineri a vizitat satul Archita din judeţul Mureş, iar dimineaţa zilei de sâmbătă şi-a petrecut-o la Valea Zălanului.

De câţiva ani, prinţul Charles vizitează frecvent România, fiind preocupat şi de conservarea monumentelor istorice, îndeosebi a celor din Transilvania. De altfel, el s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO şi chiar a cumpărat mai multe case vechi în câteva localităţi, printre care Viscri şi Saschiz.

Ultima vizită a prinţului Charles în România a avut loc în luna iunie a anului trecut.

×