x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul şi Prinţesa de Asturia vin în vizită la Cotroceni

Prinţul şi Prinţesa de Asturia vin în vizită la Cotroceni

26 Iul 2009   •   00:00

Prinţul Felipe şi Prinţesa Letizia ai Spaniei efectuează începând de luni o vizită oficială de trei zile în România, pe parcursul căreia se vor întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi cu preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, informează Casa regală spaniolă, citată de Agerpres.



Imediat după sosirea lor în România, Prinţul şi Prinţesa de Asturia se vor îndrepta spre Palatul Cotroceni, unde vor fi primiţi de preşedintele Băsescu şi soţia lui, Maria Băsescu. În cursul după-amiezii, cuplul princiar spaniol va depune flori la Mormântul soldatului necunoscut din Parcul Carol din Bucureşti, iar seara urmează să ia parte la cina oficială pe care preşedintele României o va oferi în onoarea lor.

Programul vizitei include pentru marţi un mic-dejun de lucru cu reprezentanţi ai companiilor spaniole din România, la care este prevăzut să asiste şi secretarul de stat pentru Uniunea Europeană, Diego Lopez Garrido. Tot marţi, Prinţul Felipe şi Prinţesa Letizia vor asista şi la finalul reuniunii oamenilor de afaceri spanioli şi români.

Prinţul Felipe va discuta şi cu premierul Emil Boc, după care se va îndrepta spre Palatul Parlamentului, unde sunt prevăzute întâlniri, alături de Prinţesa Letizia, cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Pe agenda vizitei cuplului princiar spaniol în România sunt prevăzute întâlnirea cu spaniolii stabiliţi în România şi cina de la Ambasada Regatului Spaniei, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai societăţii civile româneşti.

Alteţele lor Regale urmează să discute miercuri cu o parte dintre hispaniştii români, după care vor vizita, la Muzeul Naţional de Artă, colecţia de pictură medievală. Vizita Prinţului şi a Prinţesei de Asturia în România se va încheia la Centrul San Marcelino Champagnat de los Hermanos Maristas din Bucureşti - comunitate de credincioşi spanioli care aplică un program pentru ajutarea minorilor abandonaţi, cărora le oferă cazare şi le facilitează prezenţa la şcoală.

Potrivit secretarului de stat pentru afaceri europene Bogdan Mazuru, aflat la începutul lunii iulie în capitala spaniolă, vizita Prinţului şi a Prinţesei de Asturia în România reprezintă un ecou al viziunii europene comune a celor două ţări, alături de vizita oficialilor spanioli care vor veni în ţară în a doua jumătate a anului, pentru pregătirea preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene, din prima parte a anului viitor.

"Toate aceste viziuni comune, atât în ceea ce priveşte chestiunile legate de viitorul Uniunii Europene, cât şi cele legate de problemele aflate pe agenda internaţională vor trebui să-şi găsească locul în cooperarea strânsă pe care o avem, pe baza parteneriatului strategic pe care îl dorim între România şi Spania", afirma secretarul de stat român.

×
Subiecte în articol: observator