x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Priplata a iesit pe sest din Romania

Priplata a iesit pe sest din Romania

de Marina Constantinoiu    |    01 Aug 2005   •   00:00

Omul de afaceri ceh Frantisek Priplata, condamnat in Romania la opt ani de inchisoare pentru instigare la asasinarea liderului sindical al Tepro Iasi, a reusit sa iasa din Romania, fiind vazut in Cehia. Potrivit cotidianului Blesk, citat de Mediafax, el a aparut la Festivalul usturoiului din localitatea ceha Buchlovice, unde a asistat la o prezentare de rochii de mireasa la care participa fiica sa, Jarmila. "Am trecut granita in noaptea de joi spre vineri. Mi-a luat 20 de minute. Nu voi spune niciodata pe unde", a declarat Priplata pentru Blesk.

CONDAMNAREA. Priplata, care sustine ca este nevinovat, ar fi trebuit sa fie incarcerat conform sentintei, insa Tribunalul Satu Mare a amanat de mai multe ori inceperea executarii pedepsei, din motive de sanatate a condamnatului. Priplata luase decizia de a i se adresa presedintelui Basescu pentru a-i cere gratierea. In plus, condamnatul mai ceruse sa-si ispaseasca pedeapsa in Cehia. Ministerul ceh al Justitiei asteapta ca autoritatile romane sa emita un mandat international de arestare pe numele lui.

Decizia de extradare a sa va fi luata de instanta competenta teritorial. Ultimul cuvant va apartine insa ministerului. Procesul lui Priplata a inceput in toamna lui 2000, cand a fost acuzat de implicare in uciderea liderului sindical Virgil Sahleanu, cehul fiind condamnat pentru instigare la crima.

×
Subiecte în articol: observator priplata