x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pro Democratia nu se implica

Pro Democratia nu se implica

21 Oct 2004   •   00:00

Primarii de sector nu vor sa se implice in organizarea alegerilor generale in Bucuresti, afirmatia apartine prefectului Dan Darabont, care s-a plans ieri ziaristilor ca nu prea este bagat in seama de alesii locali. Vrand, nevrand, pana pe 27 octombrie, edilii trebuie sa stabileasca locurile speciale de afisaj electoral.

MONICA ANDREI

Prefectul este ignorat si de Asociantia Pro Democratia, care a refuzat sa se implice in supravegherea alegerile generale in Capitala. "Am invitat toate organizatiile neguvernamentale, insa am primit un raspuns negativ de la Pro Democratia, care ne-a spus ca nu doreste sa faca parte din comisia de trasparenta, constituita la nivelul Prefecturii, alaturi de o anumita asociatie", a mai spus Darabont. Nu este de mirare reactia Asociatiei Pro Democratia, avand in vedere ca din acea comisie fac parte Asociatia Nationala de Protectie a Cetateanului, condusa de Cristian Popescu, zis si Piedone, un mai vechi colaborator al prefectului, cel care le controla la sange pe batranele care vindeau in piata o legatura de leustean, ignorandu-i pe adevaratii mafioti, si Comisariatul pentru Societate Civila, despre care nici Darabont n-a stiut sa dea detalii.

Daca lucrurile vor intra in normal, in Capitala vor fi amenajate 1.367 de sectii de votare, din care 1.155 permanente, iar restul in campusurile studentesti, gari, aerport, spitale sau unitati militare. La acestea se adauga si cele 137 de sectii amenajate in sediile ambasadelor si consulatelor Romaniei din 90 de state. De asemenea, voturile celor peste 1.700 de militari romani din Afganistan, Irak si Bosnia vor fi numarate de Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti.

×
Subiecte în articol: observator pro democraţia