x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proces - Basescu asteapta miliardul lui Ciuvica

Proces - Basescu asteapta miliardul lui Ciuvica

30 Sep 2004   •   00:00

Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a finalizat ieri procesul de calomnie intentat de primarul general al Capitalei, Traian Basescu, purtatorului de cuvant al Actiunii Populare (AP), Mugur Ciuvica, si lui Max Badin, membru AP.

MIRUNA PASA

Galceava in instanta a pornit de la o conferinta de presa in care Ciuvica a sustinut ca detine documente care arata ca Traian Basescu ar fi fost informator al Securitatii in perioada 1978-1989. Potrivit lui Ciuvica, turnatoriile lui Basescu ar fi distrus cariere si vieti.

DESPAGUBIRI. Pentru aceste sustineri primarul Capitalei a ales calea instantei. A cerut celor doi, initial, despagubiri de 1.000 de lei. Vazand ca adversarul nu-si retrage in nici un chip afirmatiile, Basescu si-a ridicat pretentiile la suma de un miliard de lei. Aparatorul lui Basescu a adus ieri un document de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Statului care il spala pe primarul Bucurestiului de acuzatiile de colaborare cu politia politica. In pledoaria finala, aparatorul celor doi membri AP a sustinut buna credinta a inculpatilor, existenta unor documente in sustinerea celor afirmate si a cerut achitarea lor. "Despre prejudiciu de imagine nici nu se pune problema. Orice am spune, domnul Basescu a fost ales primar general. Unde este deci pierderea in plan politic sau personal?", a sustinut avocatul lui Ciuvica. De cealalta parte, avocatul lui Basescu a cerut condamnarea celor doi invocand documentul oficial care sustine ca "Traian Basescu nu a fost agent sau colaborator al Securitatii ca politia politica". Instanta va da hotararea peste o saptamana.

×
Subiecte în articol: basescu observator