x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procuror: „Oameni nepregătiți, în funcții importante”

Procuror: „Oameni nepregătiți, în funcții importante”

de Mariana Zaharia    |    29 Iul 2019   •   10:55
Procuror: „Oameni nepregătiți, în funcții importante”
Sursa foto: Antena 3

Antonia Diaconu, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și copreședinte al Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP), a comentat într-o postarea publică pe pagina ei de socializare ceea ce s-a întâmplat la Caracal. “Sunt foarte multe probleme, puține dotări, legislație precară, oameni nepregătiți sau rău intenționați în funcții importante. Este o tragedie incomensurabilă. Ar fi super ca localizările să fie ca în seriale, unde cineva bagă niște date în laptop și îi apare locația cu precizie matematică și echipajele, dotate la fel cu de toate, ajung în 2 minute la fața locului. Realitatea e alta. Perchezițiile s-au făcut întodeauna între 6.00-20.00, cu anumite derogări. Nu e ceva nou. Orice polițist, dacă ar sta în fața unei curți și ar auzi strigăte de ajutor, ar intra, dar nimeni nu confirmă că dinăuntru s-ar fi auzit așa ceva”, a scris procurorul Diaconu.

Un polițist din Timiș a reacționat și el după postarea magistratului și spune că, în multe țări, mașinile cu tehnică de localizare sunt înlocuite de drone care fac totul mai rapid. “Ca să localizezi pe cineva e nevoie de câțiva factori care să funcționeze concomitent. Postul telefonic să emită semnal, autospecialele pe care se află montată tehnologia să fie în zona celulei de unde s-a vorbit ultima dată, acestea stau și așteaptă momentul în care telefonul emite din nou semnal, încep să trianguleze semnalul până află locația cu o precizie de 3 metri. Țările dezvoltate au această tehnică pe drone, care ajung în locuri inaccesibile mașinilor sau ajung pe calea aerului mult mai repede decât mașinile”, explică polițistul.

 

Procurorul Antonia Diaconu spune că polițiștii nu au putut să identifice casa bărbatului prin metode clasice, pentru că riscau să îl avertizeze: “Dacă sunau la toate porțile și răspundea la una chiar el, spunând senin că nu știe nimic, la fel cum făcuseră cinci vecini din stânga și din dreapta? Nu se face așa, pentru că îl avertizezi”.

 

 

×