x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii ies în stradă la sfârșitul lunii octombrie, cerând alocarea a 6% din PIB pentru Educație

Profesorii ies în stradă la sfârșitul lunii octombrie, cerând alocarea a 6% din PIB pentru Educație

16 Oct 2013   •   18:50
Profesorii ies în stradă la sfârșitul lunii octombrie, cerând alocarea a 6% din PIB pentru Educație

Membrii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) vor ieși în stradă pe 28, 29 și 30 octombrie a.c., cerând în principal alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Educație, se arată într-un comunicat, informează agerpres.ro.

"În data de 28, 29 și 30 octombrie vor avea loc, concomitent, pichetări la sediul Guvernului României și la sediul Uniunii Social Democrate. În aceeași perioadă, în toate unitățile de învățământ din țară, unde FSLI are membri, dascălii vor fi în grevă japoneză, purtând o banderolă albă pe braț. De asemenea, pe 6 noiembrie a.c., FSLI va organiza în București un miting de amploare, urmat de un marș. La acest protest vom avea și sprijinul studenților", se arată în comunicatul citat.

Principalele revendicări ale federației sunt: alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru Educație, modificarea Legii educației naționale, inclusiv în ceea ce privește statutul personalului didactic, adoptarea unei legi de salarizare, prin care salariile profesorilor debutanți să crească cu 50 %, depolitizarea învățământului, regândirea programelor școlare și a sistemului de evaluare a elevilor. 

×
Subiecte în articol: educatie profesori proteste