x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul de la Jean Monnet, acuzat că a violat o elevă, a fost arestat

Profesorul de la Jean Monnet, acuzat că a violat o elevă, a fost arestat

18 Noi 2011   •   09:47
Profesorul de la Jean Monnet, acuzat că a violat o elevă, a fost arestat

Profesorul de la Liceul Jean Monnet din Capitala, acuzat ca ar fi violat o eleva, a fost arestat preventiv. Tribunalul Bucuresti a admis, in aceasta dimineata, recursul procurorilor impotriva deciziei magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1, prin care profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" a fost lasat in libertate.

Decizia de astazi, luata cu majoritate de voturi, este definitiva. Tanarul va ramane 29 de zile in arestul Politiei Capitalei, anunta Antena3.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 5 noiembrie, ca profesorul Dan Octavian Visan poate fi cercetat in libertate, acestuia fiindu-i impusa insa interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile.

Procurorul de sedinta a sustinut, in fata instantei, ca magistratii de la judecatorie au respins in mod gresit propunerea de arestare preventiva a lui Dan Octavian Visan. Reprezentantul parchetului a aratat ca, din dosarul cauzei, reiese ca Visan ar fi intretinut, in repetate randuri, la sfarsitul lunii octombrie, relatii sexuale cu eleva sa minora, in varsta de 17 ani, in timpul unei excursii la Predeal.

De asemenea, in opinia parchetului, lasarea in libertate a lui Visan reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica, avand in vedere si impactul negativ al presupuselor fapte asupra opiniei publice. Mai mult, a sustinut procurorul, din declaratiile martorilor ar reiesi ca profesorul i-ar fi facut elevei avansuri in prezenta mai multor colege, carora le-ar fi facut, la randul lor, avansuri de natura sexuala.

Procurorul a sustinut ca profesorul trebuie incarcerat timp de 29 de zile, deoarece ar fi profitat de vulnerabilitatea elevei sale, de varsta frageda a acesteia, precum si de faptul ca se afla sub influenta alcoolului, consumat pe fondul unor probleme de natura familiala. Procurorul de sedinta a sustinut si ca profesorul de sport i-ar fi spus tinerei ca o iubeste si ca intentioneaza sa intemeieze o familie cu ea.

La randul sau, avocata lui Visan a aratat ca din probele anchetatorilor si din declaratiile martorilor nu ar reiesi ca barbatul ar fi profitat de calitatea sa de profesor sau ca ar fi abuzat de eleva. Totodata, avocata a solicitat respingerea recursului parchetului si cercetarea in libertate a clientului sau.

In ultimul cuvant in fata instantei, profesorul Dan Octavian Visan a spus ca regreta enorm cele intamplat, din punct de vedere moral, dar ca a fost "instigat, incitat si provocat" sa intretina relatii sexuale cu eleva sa.

Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare in acest caz, iar decizia pe care urmeaza sa o pronunte va fi una definitiva.

×