x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul de la "Jean Monnet", acuzat că a violat o elevă, a fost eliberat

Profesorul de la "Jean Monnet", acuzat că a violat o elevă, a fost eliberat

08 Noi 2011   •   06:15
Profesorul de la "Jean Monnet", acuzat că a violat o elevă, a fost eliberat

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" care a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu una dintre elevele sale a fost eliberat intrucat procurorii nu au aratat probe certe in urma carora sa rezulte ca lasarea lui in libertate ar fi un pericol pentru ordinea publica, informeaza Mediafax.

Magistratii judecatoriei Sectorului 1 au decis ca profesorul Dan Octavian Visan sa fie cercetat in libertate, avand interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile. Insa, din analiza actelor si lucrarilor dosarului s-a constatat ca este indeplinita doar una dintre conditiile pentru arestarea dascalului preventiva, mai exact, cea referitoare la cuantumul pedepsei.

“Nu se poate sustine insa ca ar fi intrunita si cea de-a doua conditie cumulativ prevazuta de art. 148 alin 1 lit. f C.p.p de vreme ce, in speta, in referat nu sunt aratate probele certe care ar indica imprejurarea ca prin lasarea in libertate a inculpatului s-ar crea un pericol concret pentru ordinea publica (…) Cu privire la imprejurarile in care a fost comisa fapta, este adevarat ca s-a retinut in sarcina inculpatului savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor, infractiune cu un grad de pericol social abstract ridicat reflectat inclusiv in limitele de pedeapsa prevazute de catre legiuitor', se arata in motivare.

Profesorul de sport de la liceul Jean Monet, Dan Octavian Visan este acuzat ca weekend-ul trecut, cand se afla cu mai multi elevi intr-o excursie la Predeal, a violat doua fete. Doar una dintre ele a depus plangere la politie.

In timp ce parintii fetei spun ca eleva a fost violata, barbatul spune ca intre el si fata ar fi existat o relatia de iubire. Altii sustin chiar ca in acea excursie s-ar fi consumat o orgie sexuala la care a mai participat inca o eleva.

Surse din cadrul liceului spun ca, de fapt, situatia ar fi alta, si ca tanara era iubita profesorului. Imediat dupa ce a izbucnit scandalul, Octavian Visan si-a prezentat demisia conducerii liceului.

Visan era este un profesor popular printre elevi, fapt demonstrat si de mesajele postate pe pagina de Facebook a profesorului.

×