x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit

19 Oct 2022   •   17:44
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi suferea de o boală pulmonară gravă, accentuată după ce a ieșit din închisoare. 

”Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din Capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni.

Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare.

Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare.

Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată.

Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a declarat pentru agrointel.ro, printre lacrimi, Bibiana Stanciulov.

A absolvit Universitatea București, Facultatea de Biologie­-Biochimie, ca șef de promoție. A urmat cursuri postuniversitare:

  • Institutul Politehnic București, Facultatea de Automatica-­Robotica ­Biotehnologie;
  • Institutul de Inginerie Genetică și Biotehnologie Trieste, Italia;
  • Leasing & Franchising American Bar Association, Managementul activitatii decercetare ­dezvoltare PHARE project;
  • Developement, Use and Importance of Standards S.U.A. Departament of Commerce.

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate. A elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008).

A fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare, Bucuresti și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti, potrivit wikipedia.

A avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană.

Deține 23 brevete de invenții.

×
Subiecte în articol: gheorghe mencinicopschi