x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoză meteo - Începe o toamnă caldă

Prognoză meteo - Începe o toamnă caldă

de Sorin Anghel    |    04 Sep 2008   •   00:00
Prognoză meteo - Începe o toamnă caldă

Meteorologii anunţă că în următoarele trei luni temperaturile se vor încadra în limitele normale, excepţie făcînd sudul extrem, acolo unde în noiembrie vor fi şi valori ale maximei de 20°C. Iubitorii împătimiţi ai sporturilor de iarnă ar putea să meargă pe pîrtii înainte de 1 decembrie.Meteorologii anunţă că în următoarele trei luni temperaturile se vor încadra în limitele normale, excepţie făcînd sudul extrem, acolo unde în noiembrie vor fi şi valori ale maximei de 20°C. Iubitorii împătimiţi ai sporturilor de iarnă ar putea să meargă pe pîrtii înainte de 1 decembrie.

După o vară în care precipitaţiile abundente s-au împletit cu zilele caniculare, toamna acestui an va fi una călduroasă. Prognoza meteo emisă ieri de Administraţia Naţională de Meteorologie indică temperaturi destul de ridicate pentru următoarele trei luni.

SEPTEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi în general normale, exceptînd sud-estul ţării, unde vor depăşi valorile obişnuite. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 30°C în sudul ţării.
În cele mai reci nopţi, temperaturile minime se pot apropia de limita de îngheţ în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, prezentînd  tendinţa spre excedent  în  vestul, centrul şi nordul ţării.

OCTOMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptînd regiunile sud-estice, unde pot fi mai mari decît mediile multianuale. În intervalele calde, temperaturile maxime pot să depăşească valori de 25°C mai ales în sudul ţării. În zonele nordice şi centrale în intervalele reci, temperaturile minime pot coborî sub limita de îngheţ, favorizînd producerea brumei şi a îngheţului la sol. Regimul pluviometric se va încadra în general în limite normale în regiunile sudice, iar în rest va prezenta tendinţa de excedent.  

NOIEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptînd extremitatea vestică a ţării, unde vor fi mai mici decît mediile multianuale.
În intervalele calde, temperaturile maxime pot să depăşească 20°C în jumătatea sudică a ţării. În zonele nordice şi centrale în intervale reci, temperaturile minime pot coborî sub pragul de –5°C.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, iar pe areale din jumătatea nordică vor fi mai mari decît normele climatologice. În aceste condiţii, sezonul de schi este posibil să înceapă în luna noiembrie, staţiunile cu cele mai mari şanse a avea parte de zăpadă încă din această lună fiind Muntele Mic, Semenic, Straja şi Parîng.×
Subiecte în articol: temperaturile ţării normale meteo