x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoza pentru următoarele trei luni

Prognoza pentru următoarele trei luni

de Sorin Anghel    |    30 Dec 2008   •   00:00
Prognoza pentru următoarele trei luni

În ultima zi a acestui an, Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru primele trei luni din 2009. În intervalul ianuarie – martie vom avea parte de valori normale de temperatură. Excepţie vor face regiunile din sud şi est, acolo unde mercurul din termometre va trece peste valori specifice perioadei ce va urma.



IANUARIE CU -25°C
Regimul termic mediu se va situa în jurul valorilor normale, exceptând sudul şi estul ţării, unde aceste valori vor putea fi depăşite. Cele mai mari valori de temperatură din cursul zilei vor atinge 10°C. În centrul şi nordul ţării, temperaturile minime pot coborî sub  valoarea de -25°C. Cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţa spre excedent în jumătatea de nord a ţării, iar în rest vor fi în general normale. Temporar ninsorile pot fi asociate  cu intensificări ale  vântului, mai ales în regiunile extracarpatice. În nopţile reci  va  fi ceaţă cu depunere de chiciură. Local se va  produce  polei.

PRECIPITAŢII ÎN FEBRUARIE

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptând regiunile estice, unde se pot înregistra depăşiri ale normelor climatologice. Cele mai mari valori de temperatură din cursul zilei vor depăşi 15°C în sudul ţării. În centrul şi nordul ţării, temperaturile minime pot coborî sub -20°C. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi valorile normale pe areale din jumătatea nordică, iar în rest vor fi apropiate de valorile obişnuite. Ninsorile pot fi asociate temporar cu intensificări ale vântului, mai ales în regiunile estice şi sud-estice.  Local se va produce polei.

CĂLDURĂ ÎN SUD, NINSORI LA MUNTE

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de valorile normale în cea mai mare parte a ţării. În zilele cu vreme frumoasă, valorile termice pot atinge 20-22°C în sudul ţării. În nopţile cele mai reci sunt posibile valori care pot să scadă sub –10°C în depresinile din centrul şi nordul ţării, favorizând producerea brumei şi a îngheţului la sol. Cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţa spre excedent în nordul, centrul şi estul teritoriului şi în rest vor fi în general normale. La începutul lunii vor mai fi posibile ninsori. 

×
Subiecte în articol: ţării meteo