x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PROIECT PE BUTUCI / Pasajul Basarab, salvat de Guvern?

PROIECT PE BUTUCI / Pasajul Basarab, salvat de Guvern?

de Monica Andrei Capatos    |    18 Feb 2009   •   00:00

Pasajul Basarab pare blestemat. Lansat de Traian Băsescu şi modificat de Adriean Videanu, proiectul este unul controversat, care a iscat multe scandaluri, atât între partide, cât şi între societatea civilă şi autorităţile locale.



Urmărit de ghinion, acesta riscă să rămână pe butuci. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul Primăriei Capitalei şi nu a admis faptul că Pasajul Basarab poate fi încadrat la capitolul "utilitate publică". Hotărârea este definitivă şi irevocabilă, astfel încât toate exproprierile nu mai pot fi continuate, iar cele deja făcute sunt ilegale. Despre continuarea lucrărilor nici nu mai poate fi vorba. Singura soluţie ar fi doar emiterea de către Guvern a unei hotărâri. "Un sfert din pasaj este gata, nu pot să opresc acum lucrările. În prima şedinţă a Consiliului General de mâine voi elabora o hotărâre prin care voi face apel la Guvern, singurul care poate să declare Pasajul Basarab de utilitate publică", a spus primarul  general, Sorin Oprescu.

El a făcut referire şi la sumele enorme care s-au vehiculat in jurul exproprierilor. "N-am de gând să fac nimic ilegal, n-am de gând să plătesc de exemplu pentru 19,25 metri pătraţi suma de trei milioane de euro, nu mi se pare normal să plătesc din banii bucureştenilor sumele acestea enorme", a adăugat Oprescu. Două organizaţii neguvernamentale, Centrul pentru Resurse Juridice şi Fundaţia Terra Milenium III au atacat în instanţă hotărârea municipalităţii de a declara Pasajul Basarab de utilitate publică.

×
Subiecte în articol: observator pasajul basarab