x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest - Asociaţia Municipiilor critică Guvernul

Protest - Asociaţia Municipiilor critică Guvernul

de Monica Andrei Capatos    |    14 Dec 2007   •   00:00

Primarii care fac parte din Asociaţia Municipiilor din Romănia şi-au spus ieri nemulţumirile, protestănd faţă de indiferenţa reprezentanţilor Guvernului vizavi de problemele lor administrative.

Primarii care fac parte din Asociaţia Municipiilor din Romănia şi-au spus ieri nemulţumirile, protestănd faţă de indiferenţa reprezentanţilor Guvernului vizavi de problemele lor administrative. "Cerem Guvernului şi Parlamentului să urgenteze legislaţia privind descentralizarea administraţiei publice", a declarat primarul Capitalei, Adriean Videanu.

Prezent la discuţie, Emil Calotă, primarul din Ploieşti, a punctat căteva dintre problemele pe care primarii le au in relaţia lor cu structurile guvernamentale. "Proiectul privind trecerea Poliţiei Rutiere şi a Ordinii Publice la primării a fost abandonat in 2006", s-a plăns Calotă. Colegul său Tudor Pentiuc, edilul-şef al Piteştiului, a detaliat şi mai mult problemele: "Ministerul Culturii vrea să ne dea cinematografele fără să vorbească măcar şi cu noi. Noi nu ştim ce vom face cu ele. Ministerul Educaţiei ne dă bani abia in august şi apoi ne critică pentru că nu i-am cheltuit", a adăugat Pentiuc. Primarul Videanu a mai cerut Guvernului şi un program naţional cu alternative de circulaţie ocolitoare pentru toată ţara, recunoscănd că problema traficului este una generală, iar situaţia din Capitală se poate repeta in orice alt oraş mare.

×
Subiecte în articol: observator